Вилучення ПДФО з місцевих бюджетів вдарить по децентралізації та обороноздатності України, – Порошенко
Вилучення ПДФО з місцевих бюджетів вдарить по децентралізації та обороноздатності України, – Порошенко

Вилучення ПДФО з місцевих бюджетів вдарить по децентралізації та обороноздатності України, – Порошенко

Вилучення військового ПДФО з місцевих бюджетів це стане подвійним ударом – для громад і для Збройних Сил України.

Про це під час обговорення у Верховній Раді законопроєкту 10037 заявив лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко.

"Зараз цим законом ви збираєтеся завдати подвійного удару. Удару – по децентралізації, по спроможності громад і по обороноздатності країни", – сказав Порошенко.

Він нагадав, що напередодні представники української влади зустрічалися із уповноваженою президента США Пенні Пріцкер і заявляли їй про підтримку децентралізації. 

"Цим голосуванням ви продемонструєте: чи ви кажете правду, чи брешете. Децентралізація була визнана Сполученими штатами і Євросоюзом однією з найбільш успішних реформ. І сьогодні ви боїтеся давати гроші мерам, намагаючись сконцентрувати передвиборчий ресурс в своїх руках", – заявив політик.

Він зазначив, що війна в Україні ще не закінчилася, а тому військовим потрібна уся можлива підтримка. Саме через це Порошенко закликав не підтримувати законопроєкт 10037 та відправити його на повторне друге читання, аби "сформувати спільний закон". 

"Дамо виробництву, дамо Міноборони, дамо бригадам і дамо місцевому самоврядуванню. Бо яким чином проводити гуманітарне розмінування, за які гроші? А яким чином забезпечувати побудову бомбосховищ, забезпечувати функціонування лікарень, де проводиться реабілітація поранених за рахунок коштів місцевого самоврядування? Яким чином і за які кошти забезпечувати відбудову житла, щоб українці поверталися?", – запитав політик.

Він пояснив, що зараз за рахунок ПДФО бригади "мають можливість в повному обсязі, за рахунок коштів субвенції купити запчастини, пікапи, "мавіки", забезпечувати підготовку до зими" .

"Ви всі ці гроші забираєте. Ви забираєте у бригад 90%, а залишаєте 10% – от така математика", – сказав Порошенко.

Він закликав політиків об’єднатися навколо Збройних Сил України "і не дати зруйнувати місцеве самоврядування".

Джерело матеріала
loader
loader