/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F31d77e3920a5170d87caf86a5753eeee.jpg)
Для чого досвідчені господині додають у тісто оцет: ділимось секретами приготування
Ні для кого не секрет, що запорукою смачної та вдалої випічки є правильно приготовлене тісто. Чого тільки не роблять господині для того, щоб воно було м’яке, повітряне та пишне. Зокрема, додають у нього оцет, який може похвастатись ще деякими властивостями.
Редакція FoodOboz зібрала для вас інформацію та розповість, чому у тісто варто додати оцет.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F724c93e25c47a5ed34002b9d1781edb3.jpg)
Причина 1
За словами досвідчених господинь, зовсім трохи оцту допоможе посилити структуру виробу, зберігаючи його вологим та свіжим. До того ж випічка буде довго залишатися свіжою та не черствітиме.
Причина 2
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F2beb8e7483a0e7f4cbe6e06dda891664.jpg)
Якщо и раптом боїтеся, що дріжджове тісто не підійметься у процесі настоювання, то оцет – це саме те, що вам потрібно. У невеликій кількості він сприяє більшій активній реакції між дріжджами та борошном. Зрештою, випічка буде більш пишною та повітряною.
Причина 3
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F343164f6bb1be3bac1c5c1aa8e5ab41b.jpg)
Разом з тим, оцет – це не лише спосіб досягти пишної та м’якої випічки, але й надати особливого збалансваного смаку, кольору та аромату.
Раніше OBOZ.UA повідомляв, з чого приготувати тісто, щоб булочки були, як пух.

