Байден анонсував запит на пакет допомоги Україні та Ізраїлю
Байден анонсував запит на пакет допомоги Україні та Ізраїлю

Байден анонсував запит на пакет допомоги Україні та Ізраїлю

Президент США Джо Байден заявив про те, що Сполучені Штати мають виділити кошти для підтримки України та Ізраїлю – це інвестиція, яка принесе дивіденди наступним поколінням американців.

"Ми маємо виділити фінансові кошти для підтримки наших партнерів, включаючи Ізраїль та Україну. Це розумна інвестиція, яка принесе дивіденди наступним поколінням американців", - заявив Байден у відеозверненні.

За його словами, пакет допомоги, який буде направлений до Конгресу, є безпрецедентним за своїм значенням для ізраїльської безпеки.

"Я попрошу Конгрес продовжувати спрямовувати зброю Україні, щоб Україна могла зупинити жорстокість Путіна", - додав він.

За даними джерел Reuters, президент США запросить у Конгресу 60 млрд доларів допомоги для України та 14 млрд доларів – для Ізраїлю. Запит також включатиме 10 млрд доларів на гуманітарну допомогу, 14 млрд доларів на охорону кордонів США та 7 - на підтримку Індо-Тихоокеанського регіону.

Повідомляється, що половина із 60 млрд доларів, які Байден запитує для України, піде на заміну та модернізацію запасів зброї у США.

Джерело: РБК-Україна

Теги за темою
Джо Байден
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader