/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fd22939142e5c6b51a05cdad6b845867c.jpg)
Тертий пиріг по-новому: що додати до десерту для яскравого та незвичного смаку
Ідеальний пиріг, який зможе приготувати кожна господиня – тертий, основа якого – пісочне тісто. Для начинки можна використовувати ягоди, горіхи та фрукти.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fa2d861261e25ebdd0ec1033bff68d322.png)
Кулінарка Анастасія поділилася в Instagram рецептом ароматного яблучно-грушевого пирога, який буде дуже ніжним та вдалим.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F2da86016c1b8a92e5a44a8ddfec9c16f.png)
Інгредієнти:
- Жовтки – 6 шт.
- Цукор – 150 г
- Вершкове масло (кімнатної температури) – 150 г
- Молоко – 3 ст. л.
- Розпушувач – 10 г
- Борошно – 500 г
Начинка:
- Яблука – 1,5 кг
- Груша – 1-2 шт.
- Сік половини лимона
- Цукор – 100 г
- Білки – щонайменше 6, краще 9 шт.
Спосіб приготування:
1. Жовтки збийте із цукром. Білки ставимо у холодильник. Додайте розм'якшене масло та молоко. Поступово додайте борошно| і розпушувач і замісіть руками до моменту поки тісто не стане еластичним і не прилипатиме до рук. Третину тіста перекладіть у морозилку, а основну частину – в холодильник хвилин на 15 хвилин.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F1b6ed267da2d24564e60b8f805b2ebbc.png)
2. Начинка: яблука помийте, почистіть від шкірки та серцевини, натріть на тертку. Грушу почистіть і наріжте маленькими кубиками. Викладіть все на сковороду, додайте сік лимона та цукор. Тушкуйте на невеликому вогні до того моменту, поки рідина не випарується.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F36664963c67080b96cdaa21b655f01d3.png)
3. Білки збийте до піків.
4. Деко змастіть вершковим маслом і посипте трохи борошном. Розкачайте тісто по периметру, викладіть зверху начинку. Натріть половину тіста із морозилки, зверху викладіть білки, зверху терте тісто із морозилки.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fde507fc52b454987b4d486e92952fddb.png)
5. Випікайте пиріг 45 хвилин при 170 С.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fdddd421961dbbc2304121db0384097fe.png)
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Пісний пиріг з вишнями
- Заливний пиріг із грушами
- Яблучний пиріг на кефірі з манкою

