Данілов розповів, чи готова Україна припинити вогонь за посередництва Китаю
Данілов розповів, чи готова Україна припинити вогонь за посередництва Китаю

Данілов розповів, чи готова Україна припинити вогонь за посередництва Китаю

Секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов прокоментував заяви Китаю про готовність сприяти "припиненню вогню" і переговорам між Україною та РФ.

Припинення вогню в Україні за посередництва Китаю неможливе. Україна не сяде за стіл переговорів з РФ, поки російські війська не покинуть наші окуповані території.

Про це секретар РНБО Олексій Данілов заявив в інтерв'ю Kyodo News.

Він прокоментував заяви РФ та Китаю про нібито зміцнення зв'язків між країнами. На його думку, Москва "втратила свою незалежність і тепер змушена покладатися на такі країни, як Китай, Північна Корея та Іран".

Водночас Данілов відкинув можливість припинення вогню за посередництва Китаю. Раніше у Пекіні заявляли, що готові сприяти "якнайшвидшого припинення вогню" і переговорам між Україною та РФ.

"Немає жодних переговорів, доки Росія продовжує окупувати (українську) територію, включаючи Крим", - сказав Данілов.

Він назвав російського диктатора Володимира Путіна "терористом", і наголосив, що "сучасний Гітлер на ім'я Путін убив 500 наших дітей".

Відносини РФ і Китаю

У вівторок, 17 жовтня, російський диктатор Володимир Путін прибув до Китаю на форум на форум "Один пояс, один шлях", де зустрівся з лідером КНР Сі Цзіньпіном.

Він під час зустрічі з президентом РФ запропонував "старому другу" Путіну будувати "новий світовий лад". Китайський лідер у своєму виступі не згадав про війну в Україні чи напад ХАМАСу на Ізраїль, але натякнув на “зміни у глобальному лідерстві”.

Однак в ОП заявили, що візит російського президента Володимира Путіна до Китаю не більше, ніж просто фікція. За словами радника Офісу президента Михайла Подоляка, з такою країною як РФ ніхто не будуватиме жодних стратегічних відносин, зокрема і Пекін.

  • Китай готовий співпрацювати з РФ задля сприяння переговорів між Ізраїлем і ХАМАСом
  • Путін з’явився в Китаї з ядерною валізою (відео)
  • Візит Путіна до Китаю: Портников розкрив справжню мету президента РФ
Джерело матеріала
loader
loader