Лікар назвав шикарний сніданок, за який кишечник буде вам вдячний
Лікар назвав шикарний сніданок, за який кишечник буде вам вдячний

Лікар назвав шикарний сніданок, за який кишечник буде вам вдячний

Продукти з високим вмістом клітковини найкорисніші в нашому раціоні, оскільки вони можуть знизити ризик розвитку діабету.

Про це сказав британський лікар Майкл Мослі, пише Mirror. Він зазначив, що є одна важлива річ, яку часто не помічають - це клітковина. Дуже важливо, щоб ми їли її достатньо для підтримки здоров'я кишечника.

Крім того, як зазначив Мослі, клітковина може захистити вас від діабету 2 типу, знизити ризик розладів травлення таких як синдром роздратованого кишечника, виразковий коліт і хвороба Крона.

І якщо ви шанувальник таких сніданків і бранчів, як тост з авокадо, то вам пощастило, тому що авокадо багате клітковиною.

"Можливо, ви знаєте, що ця ягода (авокадо технічно є гігантською ягодою) є джерелом корисних жирів. Може здатися сюрпризом, що авокадо також є фантастичним джерелом клітковини. Фактично, один авокадо (приблизно 150 г) містить близько 10 г клітковини, що становить третину рекомендованої щоденної норми", - розповів фахівець.

Однак, якщо авокадо вам не до смаку, є безліч інших продуктів, багатих клітковиною, які ви можете включити в раціон. Це різні боби, такі як нут, квасоля.

Мослі сказав, що" корисно включати в свій раціон будь-які види бобових", але зазначають, що деякі містять більше клітковини, ніж інші. Наприклад, чашка квасолі вагою 170 г містить трохи більше третини 30-грамової добової норми клітковини, а нут містить майже 5 г клітковини на 100-грамову порцію.

Також можна включити в свій раціон груші. "Високий вміст пектину пов'язаний з поліпшенням здоров'я кишечника та імунної функції. Крім усіх переваг для кишечника, груші також багаті фолієвою кислотою, ніацином і провітаміном А, усіма важливими вітамінами для клітинної функції, виробництва енергії, підтримки шкіри і загоєння ран", - сказали фахівці.

Інші продукти, багаті клітковиною, включають горіхи та насіння, які також багаті білком, а також овес.

Користь авокадо

Авокадо-один з тих продуктів, які вмить стали популярними. На цій хвилі його кинулися пробувати багато людей, проте відразу ж розчарувалися. Причина тому - не знаючи, як повинен виглядати хороший авокадо. І хоча перше враження часто може відштовхнути від повторення невдалого досвіду, радимо дати цьому фрукту другий шанс. Ось тільки в цей раз до вибору підійдіть відповідальніше, озброївшись нашими порадами про те, як правильно вибрати авокадо.

Теги за темою
Здоров'я
Джерело матеріала
loader