/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fd883af5438008fb4c97b4a91603cec9f.jpg)
Як правильно готувати класичний штрудель з яблуками: тісто вийде м'яке і еластичне
Одним з найпопулярніших десертів з яблучною начинкою є штрудель. Готувати таку страву варто саме в осінній період, адже фрукти для начинки дуже соковиті та солодкі. Попри велику різноманітність спрощених варіантів – найпопулярнішим і найсмачнішим залишається саме класичний штрудель.
Ідея приготування класичного штруделя з яблуками опублікована на сторінці фудблогерки Поліни з ніком polli_cooking в Instagram. Для такого десерту дуже важливо зробити пухке та еластичне тісто, тому варто дотримуватись чіткої послідовності.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Ff17111dfdef95271ed678706f2692ac0.png)
Інгредієнти:
- 120 мл. води
- 70 мл. олії
- 240 г. борошна
- 1 ч.л. цукру
- 0,5 ч.л. солі
Інгредієнти для начинки:
- 2-3 яблучка
- сік половинки лимона
- 1-2 ст.л. кориці
- 1-2 ст.л. цукру
- 3 ст.л. сухарів
- 50 г. горішків
- 50 г. журавлини/родзинок
Спосіб приготування:
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F8ceb382cdd9bd454c3a15ec27b0b87ca.png)
1. Для тіста змішуємо воду, олію, цукор та сіль. В декілька етапів вводимо борошно та замішуємо тісто спочатку вінчиком/лопаткою, а потім 5 хвилин вимішуємо руками та залишаємо в мисці.
2. Для начинки очищуємо яблучка, дрібно нарізаємо.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F828ced8c7033f7d71f569cb5d84a2086.png)
3. До яблук додаємо всі інші інгредієнти та добре перемішуємо.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F16f97b05c14617801c9b044c210590ae.png)
4. Тісто розкочуємо в дуже тонкий пласт. Поверхню не потрібно присипати борошном. Тісто має просвічуватись, але не рватись.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F098285bb117ed50ba5cfb6d8750a93c9.png)
5. Викладаємо начинку та закручуємо штрудель, не забуваємо підгинати краї.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F35358adefb1a5863ef2e9f7a77309baf.png)
6. Перекласти штрудель на застелене пергаментом деко та відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 35-45 хвилин, до утворення золотистої скоринки.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fc0a8d8e596b02e89edf6ef849a99a8fc.png)
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Шарлотка з яблуками
- Булочки з яблуками
- Сирники з яблуками в духовці

