Україна повертатиме викрадених Росією дітей за посередництва Катару
Україна повертатиме викрадених Росією дітей за посередництва Катару

Україна повертатиме викрадених Росією дітей за посередництва Катару

Президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови з еміром Катару шейхом Тамімом бін Хамадом Аль Тані визнав вагому посередницьку роль країни в поверненні незаконно депортованих до Росії українських дітей.

"Тільки те, що ми можемо підтвердити документально, - це майже 20 тис.  викрадених дітей. Це страшна цифра, але реальна ще більша. Тому нам потрібно продовжувати цей трек. Ми готові до подальшої координації та співпраці", - сказав президент.

Нагадаємо, перед цим представники Катару оголосили про повернення додому чотирьох українських дітей в рамках механізму виробленого за посередництва цієї країни.

Крім цього, Зеленський подякував Катару за надання гуманітарної допомоги на суму $100 млн, яка була спрямована на зміцнення енергетичного сектора, а також на обладнання для лікарень.

Також український президент наголосив на важливості участі країн Перської затоки у реалізації української формули миру Він подякував Катару за участь делегація у консультаціях радників із питань національної безпеки у Саудівські Аравії у серпні, а також планує взяти участь у зустрічі на Мальті наступного тижня.

Вивезення українських дітей у РФ

Росіяни з початку повномасштабного вторгнення почали масово вивозити дітей з окупованих територій в дальні регіони РФ. Україна усіляко намагається їх повернути додому, але цей процес іде дуже важко.

У березні Міжнародний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Володимира путіна і російського дитячого омбудсмена Марії Львової-Білової саме за викрадення українських дітей.

У квітні ПАРЄ визнала геноцидом депортацію українських дітей на територію РФ.

Теги за темою
Діти
Джерело матеріала
loader
loader