РНБО зацікавилося "анонімними джерелами із оточення президента" у статті TIME
РНБО зацікавилося "анонімними джерелами із оточення президента" у статті TIME

РНБО зацікавилося "анонімними джерелами із оточення президента" у статті TIME

Українські правоохоронці повинні знайти "джерела в оточенні президента", які давали коментарі для статті TIME про Володимира Зеленського. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі УП live.

- У мене оця анонімність [джерел журналіста TIME] викликає багато питань. Якщо в тебе є якась позиція, якщо ти вважаєш, що наша країна не може здобути перемогу, то ти не маєш права знаходитися біля нашого президента…Ця анонімна підкилимність робить величезну шкоду перш за все нашій країні…Я думаю, що наші органи мають дати відповідь, що ж це за аноніми, які не вірять в нашу перемогу, а перебувають поруч із президентом, - заявив Зеленський. 

За словами Данілова, "нічого подібного описаного в статті, в коридорах влади не відбувається". Зокрема стосовно втрат України у війні автор статті, на думку секретаря РНБО, користується російськими наративами.

Раніше радник голови Офіса президента Михайло Подоляк заявив, що стаття TIME є субʼєктивною точка зору журналіста Саймона Шустера. Подоляк також не розуміє, що таке анонімні джерела в оточенні президента. 

30 жовтня американський журнал Time випустив номер із Зеленським на обкладинці та опублікував статтю «Ніхто не вірить у нашу перемогу так, як я. Ніхто». У матеріали йшлося про втому світу від війни в Україні та падіння підтримки Києва. Анонімні "джерела з оточення президента" заявили, що він "відчуває себе зрадженим своїми західними союзниками", а його віра в остаточну перемогу України “межує з месіанською". Також у матеріалі сказано, що на фронті не вистачає людей.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений TIME (@time)

 

Теги за темою
Володимир Зеленський РНБО
Джерело матеріала
loader
loader