Зеленський: мені треба 24 хвилини, щоб пояснити Трампу, чому той не зможе зупинити війну за 24 години
Зеленський: мені треба 24 хвилини, щоб пояснити Трампу, чому той не зможе зупинити війну за 24 години

Зеленський: мені треба 24 хвилини, щоб пояснити Трампу, чому той не зможе зупинити війну за 24 години

Президент Володимир Зеленський запросив в Україну політика та бізнесмена Дональда Трампа, який претендує на пост глави Білого дому на нових виборах у США. Український гарант нагадав про передвиборчу обіцянку Трампа – здатність зупинити повномасштабну війну, розв'язану Росією, лише за добу.

З такою пропозицією Зеленський виступив в ефірі NBC News. Він дав американському телеканалу інтерв'ю, ведуча попросила відповісти Дональду Трампу на обнадійливі перспективи. 

"Що я можу сказати? Ми будемо раді вітати його в Україні. Президент Байден уже був у Києві, і він, гадаю, зрозумів певні речі, які можна зрозуміти, тільки перебуваючи тут. Мені буде достатньо не більше 24 хвилин, щоб пояснити пану Трампу, що домовитися про мир за 24 години йому не вдасться", – зауважив глава держави.

При цьому він наголосив, що зупинка війни залежить цілком і повністю від однієї людини – російського президента Володимира Путіна. І якщо Трамп не хоче здати території та суверенітет окупантам, то швидкого фіналу за столом переговорів не вдасться.

"Якщо він не готовий здавати нашу незалежність, то нічого зробити він не зможе", – резюмував Зеленський.

Нагадаємо, у березні Трамп стверджував, що зміг би запобігти повномасштабній війні в Україні, а якби вона і почалася, за його словами, зупинити кровопролиття можна за 24 години. 45-й президент просто пожертвував частину українських територій Москві.

"Я міг би це зробити. У гіршому випадку, я міг би домовитися про те, щоб Росія щось захопила. Ви ж знаєте, що в Україні є певні райони, які є російськомовними, відверто кажучи, але домовитися можна було б" – зауважив кандидат на посаду 47-го президента США.

Тоді лідер України Зеленський відреагував на це скандальне зауваження Трампа. Він резонно зазначив, що американський політик міг би втілити свої слова в реальність, коли займав Овальний кабінет у той час, як війна з Росією вже тривала кілька років.

"Схоже, Дональд Трамп свого часу вже мав ці 24 години. Ми були в стані війни, не повномасштабної війни, але ми були в стані війни, і, як я припускаю, він мав у своєму розпорядженні цей час, але в нього, мабуть, були якісь інші пріоритети", – підкреслив український гарант.

Як повідомлявOBOZ.UA, під час свого правління,Трамп тиснув на президента Зеленського, щоб той допоміг йому запустити безпідставні корупційні розслідування проти свого опонента Джо Байдена. Ця телефонна розмова лягла в основу першого імпічменту Трампа.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader