Таким супчиком люблять поласувати в Бельгії: рецепт, якому сотні років
Таким супчиком люблять поласувати в Бельгії: рецепт, якому сотні років

Таким супчиком люблять поласувати в Бельгії: рецепт, якому сотні років

У вас вийде смачна та ситна страва

Перші страви – неодмінна частина нашої кухні. Якщо ви вже пробували незвичайний борщ із чорносливом, пропонуємо поекспериментувати та приготувати ніжний бельгійський кремовий суп під назвою Waterzooi.

Саме таку смачну ситну страву з м’ясом та овочами пропонує приготувати Shuba. У Бельгії суп ватерзою особливо популярний у холодні місяці.

Історія цієї страви бере початок ще у 18 столітті у Фландрії (область на північному заході Європи). У фландрійському місті Ганд біля річки Еско стояв великий млин, який з ранку до ночі переробляв зерно на борошно. Під час її роботи багато зерна потрапляло у воду і це приваблювало велику кількість риби. Рибалки користувалися ситуацією, ловили рибу і готували її різними способами. Так і народився суп рибний суп Waterzooi (до речі, його назва перекладається як "кипляча вода"). М’ясо ж стали додавати в суп, коли риби поменшало і вона стала дорожчою.

Як приготувати бельгійський курячий суп

Інгредієнти:

  • куряче філе зі стегна — 8 шт.;
  • масло вершкове — 2 ст. л.;
  • цибуля жовта ріпчаста — 2 шт.;
  • морква – 2 г;
  • селера, стебло — 2 шт.;
  • курячий бульйон — 4 склянки;
  • вершки 33% — 1 склянка;
  • крохмаль кукурудзяний — 2 ст. л.;
  • яйце куряче, жовток — 1 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Очистьте цибулю, моркву та селеру і подрібніть їх. Відправте у велику каструлю з розтопленим маслом і обсмажте їх протягом 10 хвилин, часто помішуючи. Додайте стільки бульйону, щоб покрити овочі та доведіть суміш до кипіння.
  2. Курку помийте і наріжте шматочками завтовшки 1.5 см, відправте її до овочів, накрийте кришкою і варіть до готовності м’яса. Після цього перекладіть шматки курки в окрему миску і накрийте фольгою, щоб зберегти тепло.
  3. Вершки збийте з кукурудзяним крохмалем та яєчним жовтком в окремій мисці. Отриману суміш відправте до овочів, ретельно перемішайте. При необхідності додайте бульйон.
  4. У каструлю перекладіть знову курку, посоліть, поперчіть, доведіть до слабкого кипіння, проваріть ще 2-3 хвилини. Вимкніть вогонь, залиште суп на 10 хвилин під кришкою.

При подачі готову страву прикрасьте свіжою зеленню та подавайте разом із австралійським хлібом за рецептом "Телеграфа". Смачного.

Теги за темою
Бельгія
Джерело матеріала
loader