"Росія ніколи не приходить назавжди!" Зеленський закликав до єдності в річницю звільнення Херсона
"Росія ніколи не приходить назавжди!" Зеленський закликав до єдності в річницю звільнення Херсона

"Росія ніколи не приходить назавжди!" Зеленський закликав до єдності в річницю звільнення Херсона

11 листопада, у День визволення Херсона від російських окупантів, президент Володимир Зеленський нагадав про значення єдності в нашій спільній боротьбі з агресором. Також він подякував захисникам країни і заявив, що пишається воїнами – кожною бригадою, батальйоном, кожним солдатом і командиром, – які протистоять загарбникам.

Спеціальне звернення було опубліковане вранці в суботу, 11 листопада, на YouTube-каналі Офісу президента України. Гарант записав відео у своєму робочому кабінеті на Банковій у Києві (щоб подивитися ролик, доскрольте сторінку до кінця).

Звернення Володимира Зеленського до народу

Наша країна відзначає першу річницю визволення Херсона. Жителі міста під час окупації надихали своїм опором усю Україну й увесь світ, наголосив Зеленський.

Люди провели без зв'язку й інформації місяці, але не втратили віри в рідну країну. Це показало, що Україна – "єдина від північного кордону до нашого моря".

"Увесь південь України торік переконався, що Росія ніколи не приходить "назавжди", хоч би скільки разів вона це повторювала. Бо Україна завжди повертається – завжди! Коли знаємо нашу мету. Коли це спільна мета. Коли ми в єдності. І коли єднаємо інших навколо української мети", – сказав гарант.

Українські воїни, що звільняли Херсонську область

Він зазначив, що деокупація правого берега Херсонщини покращила ситуацію з безпекою в інших містах на півдні, зокрема в Миколаєві й Одесі.

"Крим тоді в усмішках херсонців, у словах радості, коли зустрічали наших воїнів, – Крим відчув і своє майбутнє, побачив, наскільки ми поруч", – заявив президент.

Херсон. 11 листопада 2022 року
Жінка плаче від радості
Мешканці Херсона вітали українських воїнів

Зеленський сказав, що зараз наша країна йде "марафоном гарантованої свободи України" – хоч і важким, болючим, але життєво необхідним.

"Ніхто з нас не має легковажити тим, що за ворог проти нас... І сьогодні, дорогі українці, українки, будь ласка, подякуйте тим, хто свою силу й своє життя поставив на захист України та українців. Хто воює зараз. Хто на бойових постах зараз. Хто тренується, щоб поповнити бойові бригади. І хто працює зараз, щоб у наших воїнів були снаряди й зброя, броня та авіація, ППО і РЕБ. Щоб ми могли давати захист українцям і щоб Україна могла повертати свободу своїй землі", – закликав лідер країни.

Як раніше писав OBOZ.UA:

– Рік тому 11 листопада українські військовослужбовці зайшли до Херсона, який понад вісім місяців перебував в окупації.

– Керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк попередила, що ця дата могла стати особливою для ворога. Не виключається загроза провокацій противника.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader