/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Fabcd5e11fcbb9353a7340b4403bccb4b.jpg)
Салат за дві хвилини, що складе вагому конкуренцію "шубі": дивовижний рецепт
Спробуйте цей салат — і про класичну "шубу" забудете
Ми розповідали, що змінити в "оселедці під шубою", щоб страва стала смачнішою. Тепер ділимось рецептом чудового салату, який змусить вас під зовсім іншим боком подивитись на архаїчну новорічну страву.
Якщо вам хочеться приготувати щось з оселедця та буряка (адже це справді вдале поєднання), не обов’язково складати продукти шарами з майонезом. На порталі "Прості рецепти" розповіли, як приготувати смачний салат, кращий за "шубу".
Інгредієнти:
- буряк – 500 г;
- окріп – 100 мл;
- оселедець – 200 г;
- оцет – 3 ст. л.;
- яйця курячі – 3 шт.;
- цукор – 1 ст. л.;
- петрушка – 30 г;
- сіль – ч. л.;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- олія – 2 ст. л.
Спосіб приготування:
- Буряк і яйця заздалегідь відварюємо. Чистимо продукти від шкірки та шкаралупи.
- Буряки нарізаємо невеликими брусочками. Одразу відправляємо їх у глибоку миску.
- Цибулину чистимо від шкірки. Нарізаємо її тонкими півкільцями.
- В окрему мисочку висипаємо половину чайної ложки солі, цукор. Заливаємо суміш спочатку оцтом, потім окропом. Змішуємо до повного розчинення цукру та солі.
- В отриманий маринад опускаємо цибулю. Залишаємо.
- Оселедець очищаємо від шкірки, прибираємо нутрощі. Можна взяти готове філе — буде ще простіше. Нарізаємо рибу на невеликі шматочки і додаємо в миску до буряків.
- Яйця теж потрібно кришимо невеликими шматочками. Петрушку дрібно шаткуємо.
- Цибулю руками віджимаємо від зайвого оцту і викладаємо у спільну миску з іншими продуктами. Солимо салат і заправляємо олією, ретельно перемішуючи.
Салат готовий до подачі. Це чудове смакове поєднання, яке точно не залишить нікого байдужим. Також ми розповідали, як приготувати класичну майонезну закуску "Жіноча примха".

