UNITED24: у Чернігові на ремонт пошкодженої війною лікарні виділили понад 600 тисяч євро
UNITED24: у Чернігові на ремонт пошкодженої війною лікарні виділили понад 600 тисяч євро

UNITED24: у Чернігові на ремонт пошкодженої війною лікарні виділили понад 600 тисяч євро

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Чернігівська центральна районна лікарня отримає понад 600 тисяч євро на відновлення в межах ініціативи UNITED24. Проєкт зголосився профінансувати Французький благодійний фонд “Mесеnat Servier”. Їхнім коштом відремонтують покрівлю будівлі поліклініки та встановлять вікна й двері. Про це повідомив очільник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус, передає УНН.

Цитата

"Чернігівська центральна районна лікарня отримає понад 600 тисяч євро на відновлення в межах ініціативи UNITED24. Пожертву надає Французький благодійний фонд “Mесеnat Servier”. За ці кошти відремонтують покрівлю будівлі поліклініки закладу та встановлять вікна і двері“, — зазначив Чаус.

Деталі

За уточненням від ОВА, благодійна пожертва на ремонт триповерхового медзакладу районного значення становить 612 000 євро. Кошти реалізують в межах глобальної ініціативи UNITED24.

За даними міністра охорони здоров’я Віктора Ляшко під час повномасштабного вторгнення росіяни пошкодили 1468 медзакладів та ще 193 медичні установи зруйнували вщент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На фронт передали дві броньовані “швидкі” від United24 — Федоров

Нині відбудова та відновлення медичної інфраструктури відбуваються як за кошти державного бюджету, так і за фінансування міжнародних та українських партнерів. Загалом, вже вдалося відновити повністю або частково 834 пошкоджені війною об’єкти медицини.

“Дякую французькому благодійному фонду „Mесеnat Servier“ за бажання долучитися до відновлення Чернігівської центральної районної лікарні. Дякую всім, хто продовжує підтримувати Україну своїми дотаціями через фандрейзингову ініціативу Президента України UNITED24. Ви — рятуєте людські життя!”, — подякував міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

В цілому, Французьким благодійним фондом “Mесеnat Servier” оголошено допомогу на суму понад 8 млн євро, що на сьогодні є найбільшою цільовою допомогою для задоволення потреб охорони здоров’я в рамках UNITED24.

Теги за темою
Україна війна Франція
Джерело матеріала
loader
loader