У дитячій лікарні «Охматдит» запрацював новітній комп’ютерний томограф
У дитячій лікарні «Охматдит» запрацював новітній комп’ютерний томограф

У дитячій лікарні «Охматдит» запрацював новітній комп’ютерний томограф

Про це повідомляє НДСЛ "Охматдит" та МОЗ.

У Національній дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит» запрацював експертний компʼютерний томограф – Siemens. Цього року Медичними закупівлями України на замовлення Міністерства охорони здоров’я було доставлено таке обладнання в лікарню, аби забезпечити маленьких пацієнтів якісними та доступними засобами обстеження.

До цього у новому корпусі Охматдиту не було комп'ютерного томографу, через що лікарям доводилося транспортувати важких пацієнтів на обстеження в іншу будівлю, а встановлений там томограф часто виходив з ладу, тож закупівля нового апарату була критично необхідною. Новий КТ забезпечить якісно інший рівень діагностики. Ми можемо дуже швидко отримати якісні дослідження будь-яких ділянок тіла пацієнта з винятковою якістю зображень, що мінімізує можливі похибки та неточності, які з‘являються на зображенні під час руху пацієнта, а також, завдяки новітнім технологіям, значно зменшиться рівень опромінення при КТ дослідженнях завідувач Центру радіології НДСЛ «Охматдит» Станіслав Рєбєнков.

«Попри війну та нові виклики для медичної системи, пріоритет залишається незмінним – ми продовжуємо працювати над оснащенням наших медзакладів найсучаснішим медичним обладнанням та забезпечувати доступ українців до якісної медичної допомоги. Використання такого обладнання надзвичайно важливе для вчасної діагностики та ефективного лікування. Відтепер у дитячій лікарні «Охматдит» лікарі зможуть проводити ще більш складну та якісну діагностику для маленьких пацієнтів та призначати індивідуальне дієве лікування для них. Робота МОЗ у цьому напрямку триватиме й надалі» міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко

У дитячій лікарні «Охматдит» запрацював новітній комп’ютерний томограф - Фото 1

Компʼютерна томографія (КТ) – це метод променевої діагностики, заснований на застосуванні рентгенівських променів. Комп’ютерний томограф дозволяє отримувати позрізові зображення тіла завдяки рентгенівській трубці та детектору, що обертаються навколо тіла пацієнта. За 2 дні роботи нового КТ, обстеження встигли пройти 15 пацієнтів — це діти з онкологічними захворюваннями, з травмами, рідкісними захворюваннями, а першим, хто пройшов дану діагностику був батько дитини, яка потребує пересадку печінки. Чоловік проходив обстеження як потенційний донор.

У дитячій лікарні «Охматдит» запрацював новітній комп’ютерний томограф - Фото 2

Експертний компʼютерний томограф було закуплено та доставлено Медичними закупівлями України на замовлення Міністерства охорони здоров’я. Медичне обладнання вже отримало відповідний дозвіл й ліцензію ДІЯР та вже введено в експлуатацію. Тепер працівники відділення променевої діагностики зможуть працювати з обладнанням та надавати медичні послуги пацієнтам з усієї України.

У дитячій лікарні «Охматдит» запрацював новітній комп’ютерний томограф - Фото 3

Крім того, для стабільної роботи КТ, наша лікарня отримала ще джерела безперебійного електроживлення. Зокрема, йдеться про три безперебійники. Їх загальна потужність складає – 120 кВт. Джерела безперебійного електроживлення були надані завдяки підтримці Посольства України у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії і Вадиму Пристайко.

У дитячій лікарні «Охматдит» запрацював новітній комп’ютерний томограф - Фото 4

Популярні новини зараз
Біля "Будинку з мухами" знову розпочали заборонені будівельні роботи, що загрожують знищенню пам'ятки У Києві воїну-добровольцю з Грузії відмовили в оренді квартири через інвалідність В Ірпені Київської області помітили перший сніг До Кличко звернулись із проханням прибрати з Музею історії Києва табличку його друзів-олігархів Столара та Алієва
Показати ще

Читайте також: Перша в Україні дитяча лабораторія сну — в Охматдиті відбулося відкриття унікального підрозділу

Джерело матеріала
loader
loader