Успішні дії ЗСУ на лівому березі Херсонщини і навчання пілотів на F-16: головні новини 17 листопада
Успішні дії ЗСУ на лівому березі Херсонщини і навчання пілотів на F-16: головні новини 17 листопада

Успішні дії ЗСУ на лівому березі Херсонщини і навчання пілотів на F-16: головні новини 17 листопада

Сили оборони України провели серію успішних дій на лівобережжі Дніпра на Херсонському напрямку. Водночас у США стартувала підготовка українських пілотів на винищувачах F-16.

Нідерланди виділили додаткові €2 млрд на військову допомогу в 2024 році. В Україні прагнуть знайти рішення, щоб злети російських винищувачів МіГ-31, які є носіями аеробалістичних Кинджалів, не паралізували роботу держави.

Головні новини України та світу за добу 17 листопада 2023 року – читайте у матеріалі на сайті Факти ICTV.

Зараз дивляться
  • Ситуація на лівобережжі Херсонської області
  • Тренування українських пілотів на винищувачах F-16
  • Кількість українців у полоні РФ
  • Кошти на підтримку України від Нідерландів
  • Переспрямування військового податку до держбюджету
  • Зупинка роботи країни через зліт МіГ-31

Ситуація на лівобережжі Херсонської області

Сили оборони України провели серію успішних дій на лівому березі річки Дніпро на Херсонському напрямку.

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, воїни проводять диверсійні, рейдові та розвідувальні дії. Українські бійці знаходять шляхи логістичного постачання боєприпасів і продовольства окупантів.

У Генштабі зазначають, що водночас розвідують місця розташування особового складу, техніки, позицій артилерії РФ, щоб знищити засобами ураження. Наразі там тривають важкі бої.

Тренування українських пілотів на винищувачах F-16

За інформацією американського Міністерства оборони, у США розпочалася підготовка українських пілотів на винищувачах F-16. Військові навчаються експлуатувати й технічно обслуговувати літаки на території США та Європи.

Водночас у Міноборони США додали, що розв’язують питання про забезпечення України запасними частинами для винищувачів F-16.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
винищувачі F-16

Фото: Getty Images

Кількість українців у полоні РФ

За даними Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, офіційно до російського полону потрапили понад 4,3 тис. українців. Йдеться і про військовослужбовців, і цивільних жителів.

У Мінреінтеграції зазначають, що з початку 2023 року виплачено 422 млн грн звільненим з російського полону, а також родинам військовополонених, цивільних заручників РФ і політвʼязнів.

Кошти на підтримку України від Нідерландів

Міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен оголосила про виділення України додаткових €2 млрд на військову допомогу в 2024 році.

За її словами, зазначені гроші є частиною ширшого пакету допомоги, який Нідерланди нададуть Україні наступного року. Він охоплюватиме €102 млн на реконструкцію та гуманітарну допомогу, які будуть збільшені протягом року в разі потреби.

Переспрямування військового податку до держбюджету

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, за яким тепер податки на доходи військових прямуватимуть до державного бюджету.

Згідно з ухваленим законом, з 1 жовтня до 31 грудня 2023 року військовий ПДФО ділитиметься в пропорції 50% на 50%.

Серед них: 13 млрд грн – Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України на дрони, ще 13 млрд грн – Міністерству оборони на закупівлю артилерійських систем.

Гроші, виплати, гривня, гривні

Фото: Pixabay

Зупинка роботи країни через зліт МіГ-31

В Україні хочуть знайти рішення, щоб злети російських винищувачів МіГ-31, які є носіями аеробалістичних Кинджалів, не паралізували країну на години.

Відповідне доручення президент Володимир Зеленський дав Міністерству оборони, Генеральному штабу та Кабінету міністрів. За словами глави держави, рівень ППО і готовність до ракетних загроз дає змогу осучаснити реагування – без зупинок.

Теги за темою
Володимир Зеленський Гроші Нідерланди
Джерело матеріала
loader
loader