Виїзд студентів за кордон: Зеленський доручив МОН опрацювати питання
Виїзд студентів за кордон: Зеленський доручив МОН опрацювати питання

Виїзд студентів за кордон: Зеленський доручив МОН опрацювати питання

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Президент України Володимир Зеленський доручив Міністерство освіти і науки опрацювати питання виїзду студентів за кордон. Про це він сказав під час зустрічі зі студентами та викладачами Маріупольського державного університету, передає УНН.

Деталі

Студенти також запитали про спрощення процедури їхнього виїзду за кордон з метою навчання та стажування, щоб набути нових знань і вмінь. Президент у відповідь акцентував на важливості уникнення чинників, які створювали б психологічну напругу між військовими на фронті та цивільними. Тож у питанні виїзду за кордон, на його переконання, потрібно знайти справедливе рішення.

Цитата

«Окремі програми, за якими люди немобілізаційного віку, науковці для розвитку або здобуття знань, які потрібні Україні... Я вважаю, що Міністерство має опрацювати й дати вам змогу принести ці знання в Україну», – переконаний Глава держави.

Додамо

Відповідаючи на запитання студентів про стимули для повернення українців, зокрема молоді, з-за кордону, Володимир Зеленський зазначив, що для цього насамперед важливі питання безпеки та створення нових робочих місць із гідними умовами для роботи, і над цим сьогодні працює наша держава.

Зі свого боку міністр освіти і науки Оксен Лісовий додав, що важливим стимулом для повернення молоді в Україну також має бути підвищення якості освіти, і для цього вже напрацьовано низку конкретних кроків. Зокрема, триває робота над посиленням автономії закладів вищої освіти, розширенням прав і можливостей студентів, контролю над якістю освітнього процесу та навчальних програм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ДПСУ роз'яснили, чи можуть чоловіки-студенти іноземних вишів виїжджати за кордон

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader