Виходимо вже на певний відкритий етап, – в ОК "Південь" пояснили ситуацію на лівому березі
Виходимо вже на певний відкритий етап, – в ОК "Південь" пояснили ситуацію на лівому березі

Виходимо вже на певний відкритий етап, – в ОК "Південь" пояснили ситуацію на лівому березі

Речниця Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в етері телемарафону заявила, що на лівобережжі Херсонської області проводиться потужна робота. Наша артилерія та аеророзвідка допомагає українським захисникам закріплюватися там, передає 24 Канал.

Що розповіла Гуменюк

Керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони Півдня зауважила, що росіяни відстежують в інформаційному просторі все, що стосується лівого берега Херсонської області. За її словами, у гібридній війні передача даних теж є дуже важливою.

Те, що передувало нашому повідомленню – це знищення ворогом на окупованій території вишок мобільного зв'язку. Знищення можливості у людей на ТОТ отримувати правдиву інформацію. Саме тому ми впродовж певного часу розгортали інформаційну кампанію і зараз виходимо вже на певний відкритий етап там, де можемо говорити про ті заходи зі зведення Генерального штабу,
– сказала вона.

Гуменюк заявила, що робота Сил оборони ускладнена через погодні умови. Мовиться не тільки про фізичне просування, а й про аеророзвідку. Вона зазначила, що зараз у російських окупантів немає можливості потужно використовувати тактичну авіацію та випускати понад 70 – 80 КАБ за добу. Тому наші захисники використовують цей період, щоб максимально надійно закріпити свої успіхи.

Що цьому передувало

  • У п'ятницю, 17 листопада, Генштаб ЗСУ повідомив, що нашим воїнам вдалося вибити окупантів з зайнятих ними позицій на лівому березі Дніпра та закріпитися там. Вони хочуть відтіснити росіян якомога далі від правого берега, щоб убезпечити цивільне населення Херсона та інших населених пунктів від постійних ворожих обстрілів.
  • Володимир Зеленський підтвердив цю інформацію та подякував нашим військовим за рух вперед. Також президент України поділився фотографіями українських воїнів на лівому березі Дніпра у Херсонській області.
  • Через цю операцію російські загарбники втратили багато техніки та особового складу. Відомо, що Сили оборони ліквідували 1 216 та поранили 2 217 окупантів.
Джерело матеріала
loader
loader