Ухвалено закон про страхування інвестицій від воєнних ризиків
Ухвалено закон про страхування інвестицій від воєнних ризиків

Ухвалено закон про страхування інвестицій від воєнних ризиків


Очікується посилення промислового сектору, а також створення нових робочих місць та наповнення податками бюджетів всіх рівнів.

Парламент ухвалив закон про страхування інвестицій від воєнних ризиків через Експортно-кредитне агентство. Про це народний депутат Ярослав Железняк.

Пропонується внести зміни до чинного Закону Про фінансові механізми стимулювання експортної діяльності, зокрема усунути прогалини, що обмежують можливість страхування вітчизняних інвестицій Експортно-кредитним агентством, в тому числі в умовах військових дій та повоєнного відновлення. У разі ухвалення документів і затвердження необхідних нормативних актів Кабміном і Нацбанком, український інвестор зможе звернутися безпосередньо в ЕКА, в один із банків або страхову компанію, які співпрацюють з ЕКА, й оформити відповідне страхування.

Як очікується, що ухвалення закону забезпечить підтримку економічної діяльності в Україні, посилення промислового сектору, а також створення нових робочих місць та наповнення податками бюджетів всіх рівнів.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський виступив на шостому німецько-українському економічному форумі. Глава держави зазначив, що важливо зараз запустити потік німецького обладнання як основи українських індустрій.

Також повідомлялося, що Світовий банк застрахував від воєнних ризиків перші інвестпроєкти в Україні.



Теги за темою
Закон
Джерело матеріала
loader
loader