Відходи лікують: кавова гуща може запобігти хворобам Альцгеймера та Паркінсона
Відходи лікують: кавова гуща може запобігти хворобам Альцгеймера та Паркінсона

Відходи лікують: кавова гуща може запобігти хворобам Альцгеймера та Паркінсона

Команда вчених Техаського університету в Ель-Пасо під час дослідження з’ясувала, що гуща, яка залишається після того, як людина заварила каву, може захистити клітини мозку від пошкоджень.

Автори дослідження заявили, що новаторське лікування нейродегенеративних захворювань (НЗ), включно з хворобами Альцгеймера і Паркінсона, одного дня може бути запропоновано у формі таблеток.

Як проходило дослідження

У рамках експерименту команда приготувала кавову гущу за температури 200 градусів протягом чотирьох годин. З’ясувалося, що вуглецеві квантові точки на основі кофеїнової кислоти, які легко отримують із відпрацьованої кавової гущі, можуть захистити клітини мозку від ушкоджень, спричинених кількома НЗ.

Зараз дивляться

За словами вчених, це відбувається тільки в тому разі, якщо захворювання спричинене такими факторами, як ожиріння, вік, вплив пестицидів та інших токсичних хімічних речовин з навколишнього середовища.

Сучасні методи лікування

Зазначається, що сучасні методи лікування НЗ слугують тільки для того, щоб допомогти пацієнтам впоратися із симптомами захворювань, а не для їх запобігання.

Найпоширенішими є хвороба Альцгеймера, хвороба Паркінсона, пріонова хвороба, бічний аміотрофічний склероз, хвороба рухових нейронів, хвороба Гантінгтона, спінальна м’язова атрофія та спиноцеребелярна атаксія.

Мета дослідження

Дослідники зазначають, що їхня мета – знайти ліки, звернувшись до атомних і молекулярних основ, які призводять до цих захворювань.

За словами експертів, дуже важливо боротися з цими розладами до того, як вони досягнуть клінічної стадії.

Джерело:

Джерело матеріала
loader
loader