/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Ff59584be1874d039b13ccbed2582edc1.jpg)
Названо найшкідливішу частину свинини: її купувати не варто
Свинина – це універсальне м'ясо, яке підходить для приготування різноманітних страв. Воно досить ситне та соковите. Але є й такі частини, які вживати не дуже корисно.
Редакція FoodOboz розповість, які частини свинини найшкідливіші. Їх не варто використовувати для приготування страв.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fc62957b42ff07b657a8648cf62ad14fc.jpg)
Яку свинину краще не купувати
Частини свинини, які вживати не варто, називаються субпродуктами. Сюди відносяться щоки, вуха, рулька, гомілки – кінцівки. Також хрящі та сухожилля. Усі ці частини дуже жирні і готуються довго.
Яку свинину їсти безпечно
Найкращим м'ясом (першим сортом) є вирізка, корейка та окіст. Тут мінімальна кількість жиру і досить багато поживних речовин для організму. Такі частини ідеально підходять для приготування гуляшу, запікання та смаження.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fc44fac0738e70463b07aea5bb674c934.png)
Якщо потрібно приготувати соковитий і м'який шашлик – найкраще підійде лопатка та ошийок. Дуже вдало таке м'ясо використовувати для приготування фаршу. У таких частинах є прошарок жиру, але він незначний і додає м'ясу соковитості.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F81557fcd059440f4a99bd2cfdce71256.jpg)
Якщо ви любите копчене м'ясо – найкраще використати грудку або підчеревину. Ці частини підходять для смаження стеків.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Стейк зі свинини
- Печеня зі свинини
- Харчо зі свинини

