Ранок у Туреччині починається саме з яєчні за цим рецептом
Ранок у Туреччині починається саме з яєчні за цим рецептом

Ранок у Туреччині починається саме з яєчні за цим рецептом

Починайте день із чудовим настроєм

Все нам хочеться на сніданок ситну, смачну та корисну страву. А якщо воно ще й готується швидко — ціни на такий сніданок немає, Безумовно, один із найпопулярніших варіантів для сніданку — повітряна яєчня. Вважаєте, що яєчнею неможливо здивувати? Ми вас переконаємо у протилежному.

Сьогодні разом зі Smachnonews пропонуємо приготувати яєчню по-турецьки. Він точно стане для вас справжнім відкриттям — ресторанне до смаку страви можна приготувати буквально за лічені хвилини.

Як приготувати яєчню по-турецьки

Інгредієнти на 2 порції:

  • 200 г грецького йогурту;
  • 1 подрібнений зубчик часнику;
  • 2 ст. л. вершкового масла;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • 1 ч. л. перцю алеппо;
  • 2 великі яйця;
  • 2 ч. л. лимонного соку;
  • трохи свіжого подрібненого кропу для прикраси.

Спосіб приготування:

  1. У каструлю наливаємо води на 4 сантиметри та доводимо до кипіння.
  2. Йогурт кладемо в жароміцну миску, додаємо сіль та часник.
  3. Миску відправляємо в каструлю таким чином, щоб вона не торкалася дна. Йогурт помішуємо доти, доки він не досягне консистенції збитих вершків. Вимикаємо вогонь.
  4. В окремому посуді розтоплюємо вершкове масло до горіхово-коричневого кольору. Вогонь вимикаємо, додаємо олію, перець і відставляємо.
  5. Готовим яйця-пашот, подаємо в тарілці з йогуртом, поливаємо вершковим маслом, посипаємо кропом і кладемо свіжі тости.

Раніше ми розповідали, як правильно готувати яєчню. Ваша страва буде ідеальною.

Теги за темою
Туреччина
Джерело матеріала
loader