Починайте день із чудовим настроєм
Все нам хочеться на сніданок ситну, смачну та корисну страву. А якщо воно ще й готується швидко — ціни на такий сніданок немає, Безумовно, один із найпопулярніших варіантів для сніданку — повітряна яєчня. Вважаєте, що яєчнею неможливо здивувати? Ми вас переконаємо у протилежному.
Сьогодні разом зі Smachnonews пропонуємо приготувати яєчню по-турецьки. Він точно стане для вас справжнім відкриттям — ресторанне до смаку страви можна приготувати буквально за лічені хвилини.
Як приготувати яєчню по-турецьки
Інгредієнти на 2 порції:
- 200 г грецького йогурту;
- 1 подрібнений зубчик часнику;
- 2 ст. л. вершкового масла;
- 1 ст. л. оливкової олії;
- 1 ч. л. перцю алеппо;
- 2 великі яйця;
- 2 ч. л. лимонного соку;
- трохи свіжого подрібненого кропу для прикраси.
Спосіб приготування:
- У каструлю наливаємо води на 4 сантиметри та доводимо до кипіння.
- Йогурт кладемо в жароміцну миску, додаємо сіль та часник.
- Миску відправляємо в каструлю таким чином, щоб вона не торкалася дна. Йогурт помішуємо доти, доки він не досягне консистенції збитих вершків. Вимикаємо вогонь.
- В окремому посуді розтоплюємо вершкове масло до горіхово-коричневого кольору. Вогонь вимикаємо, додаємо олію, перець і відставляємо.
- Готовим яйця-пашот, подаємо в тарілці з йогуртом, поливаємо вершковим маслом, посипаємо кропом і кладемо свіжі тости.
Раніше ми розповідали, як правильно готувати яєчню. Ваша страва буде ідеальною.