Зеленський у Миколаєві: Донбас Україні повернути буде складніше, ніж Крим
Зеленський у Миколаєві: Донбас Україні повернути буде складніше, ніж Крим

Зеленський у Миколаєві: Донбас Україні повернути буде складніше, ніж Крим

Зеленський зустрівся зі студентами трьох миколаївських вишів

Україні буде складніше повернути Донбас, оскільки десятиліття там була контактна лінія і велися постійні бойові дії, на відміну від Криму.

Джерело: Президент України Володимир Зеленський під час спілкування зі студентами в Миколаєві.

Подробиці: 29 листопада під час робочої поїздки до Миколаївської області Зеленський провів зустріч зі студентами трьох миколаївських вищих навчальних закладів: Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова, Миколаївського національного аграрного університету та Чорноморського національного університету імені Петра Могили. За словами президента, процес реінтеграції окупованих територій буде дуже складним, особливо якщо говорити про мілітаризовані регіони.

Деталі: Володимир Зеленський наголосив, що може бути так, що території повернуться в Україну раніше, ніж люди, які там проживають. Якщо говорити про Донбас, то на думку президента, найважча ситуація з реінтеграцією буде саме там. Зеленський зазначив, що в Криму не було бойових дій, а на Донбасі десять років тому з окупацією РФ було створено контактну лінію і регіон був мілітаризований.

Цитата: "І було багато сепаратизму з того боку. І вони воювали. Це означає, що в тих чи інших сім'ях на Донбасі не всі повернулися або повернулася якась неприємна історія... І навіть зараз, коли Росія проти нас воює, найзатятіші сепаратисти стоять у той час, як росіяни тікають. Це теж про щось говорить".

Як Донбас, так і Крим чекають на визволення, проте саме з подібних причин півострів реінтегрувати буде легше, вважає глава держави.

Джерело матеріала
loader
loader