Порошенка не пропустили за кордон: у ДПСУ та Раді назвали причину
Порошенка не пропустили за кордон: у ДПСУ та Раді назвали причину

Порошенка не пропустили за кордон: у ДПСУ та Раді назвали причину

П’ятий президент України та народний депутат Петро Порошенко не зміг перетнути державний кордон. У Верховній Раді та Державній прикордонній службі України зазначили, що рішення про закордонне відрядження нардепа було скасовано.

Речник ДПСУ Андрій Демченко повідомив, що Порошенка не пропустили через державний кордон, тому що прикордонники мають підтвердження, що його відрядження було скасовано.

У відомстві наголосили, що прикордонники забезпечують оформлення та пропуск осіб через кордон виключно відповідно до законодавства, зокрема, і правил перетину кордону громадянами України.

Зараз дивляться

Порошенка не пропустили за кордон: у ДПСУ та Раді назвали причину

– Як відомо, під час дії воєнного стану народні депутати України мають право перетинати державний кордон на виїзд на підставі відповідних рішень про службові відрядження. Щодо народного депутата (Порошенка, – Ред.) у прикордонників є підтвердження, що його відрядження за кордон скасовано. Саме тому він був не пропущений через державний кордон України, – сказав Демченко.

Зі свого боку в ефірі телемарафону Єдині новини перший віцеспікер Олександр Корнієнко пояснив, чому підписав розпорядження про скасування закордонного відрядження Порошенка.

– Він (Порошенко, – Ред.) вказував як основну підставу – участь у непарламентському заході, партійному форумі Міжнародного демократичного союзу, спільноти, в яку, напевно, входить Європейська солідарність. Він писав, що паралельно з цим будуть якісь ще зустрічі високого рівня. За нашими внутрішніми принципами участь у партійних заходах допускається, але коли надійшов лист ДСК, який я не можу коментувати, ми вимушені були скасувати це відрядження, – сказав Корнієнко.

Раніше Петро Порошенко повідомив, що українські прикордонники не випустили його в узгоджене відрядження за кордон. За його словами, він мав їхати до США та Польщі.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги за темою
Петро Порошенко Держприкордонслужба
Джерело матеріала
loader
loader