Свято наближається: ароматне карамельно-імбирне печиво
Свято наближається: ароматне карамельно-імбирне печиво

Свято наближається: ароматне карамельно-імбирне печиво

Ніжна, хрустка випічка з тонким ароматом імбиру

Приготування імбирних пряників — це чудова можливість провести час з сім'єю та приготувати гостинці для своїх близьких до різдвяних свят. Рецептів випічки існує чимало, зокрема, чудовий варіант з глазур'ю.

Ми пропонуємо ще один цікавий рецепт цих смаколиків — із карамеллю. Ним поділилися у "TikTok".

Як приготувати карамельно-імбирне печиво

Інгредієнти:

  • цукор — 500 г;
  • гаряча вода — 200 мл;
  • вершкове масло — 200 г;
  • кориця, імбир, кардамон — по 1 ч. л.;
  • сода — 1 ч. л.;
  • сіль — дрібка;
  • жовток — 1 шт.;
  • борошно — 700-1000 г

Спосіб приготування:

  1. 250 г цукру насипати в каструлю з товстим дном і розтопити до карамельного кольору.
  2. Тонкою цівкою швидко влити гарячу воду.
  3. Додати 250 г цукру та вершкове масло.
  4. Як тільки цукор і масло розтануть, додати спеції, соду і сіль. Залишити охолонути на 40 хвилин.
  5. Після цього поступово додати борошно, замісити тісто та відправити у холодильник мінімум на 2-4 год, а краще лишити на добу.
  6. Розкочувати тісто товщиною 4-5 мм, вирізати прянички.
  7. Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 8-9 хвилин.

Раніше ми писали, як вибрати солодощі до Дня Святого Миколая. Тоді ваші подарунки будуть не тільки смачними, а й нешкідливими.

Теги за темою
Різдво
Джерело матеріала
loader
loader