![З бабусиного записника: класичний рецепт куті до Різдва](https://thumbor.my.ua/D7V92rOqPCeHvnl01dkCBDIVYaU=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F533e29dc3fba2c8a592edd99dfe40a6b.jpg)
З бабусиного записника: класичний рецепт куті до Різдва
Чудову страву ви приготуєте легко
Не за горами одне з найважливіших християнських свят — Різдво. Сьогодні ми приготуємо кутю — страву, яка вважається символом цього свята.
Безумовно, у кожного кулінара в закладках є безліч рецептів цієї обрядової страви. Але разом із Shuba ми пропонуємо приготувати саме класичну кутю – ніжну, ароматну та маслянисту.
Як приготувати кую
Інгредієнти:
- пшениця — 2 склянки;
- вода — 4 склянки;
- мак — 2 склянки;
- цукор — 2 склянки;
- волоські горіхи — 1 склянка;
- родзинки — 1 склянка.
Спосіб приготування:
- Крупу відварюємо на маленькому вогні до готовності та залишаємо остигати.
- Мак промиваємо під проточною водою. Заливаємо його окропом, щоб вода покрила на 2-3 пальці вище. Накриваємо кришкою, даємо охолонути і зціджуємо воду, залишивши трохи на дні. Змішуємо його із цукром до свого смаку.
- Горіхи подрібнюємо у блендері.
- Родзинки заливаємо окропом і залишаємо на 10 хвилин, потім зливаємо воду.
- Далі збираємо кутю. У великий посуд викладаємо кашу кімнатної температури, додаємо мак, горіхи та родзинки та мед. Все ретельно перемішуємо, вливаємо охолоджену воду або узвар і вимішуємо кутю до бажаної консистенції.
Рекомендуємо до Різдва також приготувати розкішний "подвійний" Штоллен за рецептом "Телеграфа". Вам точно сподобається.
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)