З бабусиного записника: класичний рецепт куті до Різдва
З бабусиного записника: класичний рецепт куті до Різдва

З бабусиного записника: класичний рецепт куті до Різдва

Чудову страву ви приготуєте легко

Не за горами одне з найважливіших християнських свят — Різдво. Сьогодні ми приготуємо кутю — страву, яка вважається символом цього свята.

Безумовно, у кожного кулінара в закладках є безліч рецептів цієї обрядової страви. Але разом із Shuba ми пропонуємо приготувати саме класичну кутю – ніжну, ароматну та маслянисту.

Як приготувати кую

Інгредієнти:

  • пшениця — 2 склянки;
  • вода — 4 склянки;
  • мак — 2 склянки;
  • цукор — 2 склянки;
  • волоські горіхи — 1 склянка;
  • родзинки — 1 склянка.

Спосіб приготування:

  1. Крупу відварюємо на маленькому вогні до готовності та залишаємо остигати.
  2. Мак промиваємо під проточною водою. Заливаємо його окропом, щоб вода покрила на 2-3 пальці вище. Накриваємо кришкою, даємо охолонути і зціджуємо воду, залишивши трохи на дні. Змішуємо його із цукром до свого смаку.
  3. Горіхи подрібнюємо у блендері.
  4. Родзинки заливаємо окропом і залишаємо на 10 хвилин, потім зливаємо воду.
  5. Далі збираємо кутю. У великий посуд викладаємо кашу кімнатної температури, додаємо мак, горіхи та родзинки та мед. Все ретельно перемішуємо, вливаємо охолоджену воду або узвар і вимішуємо кутю до бажаної консистенції.

Рекомендуємо до Різдва також приготувати розкішний "подвійний" Штоллен за рецептом "Телеграфа". Вам точно сподобається.

Теги за темою
Різдво
Джерело матеріала
loader