/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F4db1ecb051b2d45cc242e79132388897.jpg)
Як приготувати смачне мандаринове печиво з тріщинками: дуже атмосферна сезонна випічка
Взимку, до зігріваючого чаю, чудовою ідеєю буде приготувати ароматне мандаринове печиво. Якщо скористатись наступною технологією – воно вийде дуже хрустким та в міру солодким, з привабливими тріщинками зверху. Для сімейних чаювань – це ідеальний десерт.
Ідея приготування смачного мандаринового печива тріщинками опублікована на сторінці фудблогерки Валерії Велігури (yummy.lera) в Instagram. Випічка дуже ароматна.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F0ffbaee0a1db8806805a18c647d92418.png)
Інгредієнти:
- 220 г борошна
- 180 г цукрової пудри
- 10 г розпушувача
- дрібка солі
- 1 маленьке яйце
- цедра 2-х мандаринів
- 40 мл мандаринового соку
- помаранчевий барвник – за бажанням
- 60 г вершкового масла
- цукор та пудра – для обвалювання ⠀
Інгредієнти для начинки:
- 150 г крем-сиру
- 15 г цукрової пудри
- 15 мл вершків
- 15 мл мандаринового соку
- 1 ч.л. ванільного екстракту ⠀
Інгредієнти для чаю:
- 100 г свіжої або розмороженої обліпихи
- 1 апельсин
- 2 палички кориці
- 10 г імбиру
- 500 мл окропу ⠀
Спосіб приготування тіста:
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Feee2bc0c9f40ed6935dbdeea1797d400.png)
1. Просіюємо борошно, додаємо пудру, розпушувач, сіль та перемішуємо. Окремо поєднуємо яйце, цедру та сік з мандаринів і, за бажанням, барвник.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fd2c5129501246b865c65bea199e91f67.png)
2. Рідкі інгредієнти та м‘яке вершкове масло додаємо до сухих і лопаткою замішуємо тісто. Воно буде липким, тому накриваємо його харчовою плівкою та прибираємо у холодильник на 2 години або на ніч.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fe56961b626dfbdb46dcf79162836604f.png)
3. Для начинки поєднуємо крем-сир, пудру, вершки, мандариновий сік та ванільний екстракт. На будь-якій рівній поверхні з харчовою плівкою формуємо 18 маленьких кульок та прибираємо у морозилку до повного застигання. ⠀
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F9846d99c96609be9dd4977f429f32609.png)
4. Беремо по 30 г тіста, в центр кладемо начинку (або можна без неї) та формуємо кульку.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fcfd1230724aad367cccc5f0be23c2d5a.png)
5. Для гарного візерунка спочатку обвалюємо у цукрі, а потім у пудрі.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F0313a0658ad73e783099ecd544c5c167.png)
6. Кладемо на деко з пергаментом на відстані один від одного та випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 12-15 хвилин.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Ffae0f93a76af6df8eba23e84b7ecf6dc.png)
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Вівсяне печиво без борошна
- Медове печиво на сковороді
- Печиво на пиві

