Можна приготувати до Різдва: розсипчасте печиво з чорним шоколадом
Можна приготувати до Різдва: розсипчасте печиво з чорним шоколадом

Можна приготувати до Різдва: розсипчасте печиво з чорним шоколадом

Печиво зі шматочками шоколаду виходить ніжним та розсипчастим

До Різдва можна приготувати неймовірно смачний калач з потрійною начинкою або ж спекти подвійний штолен. Чудовою ідеєю також буде спекти розсипчасте печиво з чорним шоколадом.

Якщо тісто вирізати формочками ялинок або пряничних чоловічків — вийде атмосферно та святково. А рецептом з нами поділилися на порталі "Українська ґаздиня".

Як приготувати печиво з чорним шоколадом

Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт.;
  • цукор – 120 г;
  • вершкове масло або маргарин – 100 г;
  • крохмаль – 4 столові ложки з гіркою;
  • розпушувач для тіста – 1 чайна ложка з гіркою;
  • борошно – 210 г;
  • шоколад чорний – 80 г;

Як приготувати розсипчасте печиво з шоколадом

  1. Яйце розтерти з цукром.
  2. Додати розм'якшене вершкове масло, збити.
  3. Додати крохмаль, розмішати.
  4. Борошно змішати з розпушувачем для тіста і просіяти через дрібне сито, додати до масла та яєць.
  5. Шоколад натерти на терці або подрібнити ножем, додати в тісто і розмішати, тісто має вийти м’яким і ніжним.
  6. Залишити тісто у холодильнику на пів години.
  7. Дістати тісто із холодильника і розкотити товщиною 5 мм, формочками вирізати печиво.
  8. Викласти печиво на застелене пергаментом деко.
  9. Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 15-20 хвилин.

Також до Різдва можна приготувати ароматне карамельно-імбирне печиво за рецептом "Телеграфа". Випічка виходить ніжною та хрусткою з тонким ароматом імбиру.

Теги за темою
Різдво
Джерело матеріала
loader
loader