Печиво зі шматочками шоколаду виходить ніжним та розсипчастим
До Різдва можна приготувати неймовірно смачний калач з потрійною начинкою або ж спекти подвійний штолен. Чудовою ідеєю також буде спекти розсипчасте печиво з чорним шоколадом.
Якщо тісто вирізати формочками ялинок або пряничних чоловічків — вийде атмосферно та святково. А рецептом з нами поділилися на порталі "Українська ґаздиня".
Як приготувати печиво з чорним шоколадом
Інгредієнти:
- яйце – 1 шт.;
- цукор – 120 г;
- вершкове масло або маргарин – 100 г;
- крохмаль – 4 столові ложки з гіркою;
- розпушувач для тіста – 1 чайна ложка з гіркою;
- борошно – 210 г;
- шоколад чорний – 80 г;
Як приготувати розсипчасте печиво з шоколадом
- Яйце розтерти з цукром.
- Додати розм'якшене вершкове масло, збити.
- Додати крохмаль, розмішати.
- Борошно змішати з розпушувачем для тіста і просіяти через дрібне сито, додати до масла та яєць.
- Шоколад натерти на терці або подрібнити ножем, додати в тісто і розмішати, тісто має вийти м’яким і ніжним.
- Залишити тісто у холодильнику на пів години.
- Дістати тісто із холодильника і розкотити товщиною 5 мм, формочками вирізати печиво.
- Викласти печиво на застелене пергаментом деко.
- Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 15-20 хвилин.
Також до Різдва можна приготувати ароматне карамельно-імбирне печиво за рецептом "Телеграфа". Випічка виходить ніжною та хрусткою з тонким ароматом імбиру.