З розрахунку на два роки: ЄС виділив €4 млн на медичну підтримку біженців з України
З розрахунку на два роки: ЄС виділив €4 млн на медичну підтримку біженців з України

З розрахунку на два роки: ЄС виділив €4 млн на медичну підтримку біженців з України

Європейський союз виділив €4 млн на підтримку національних систем охорони здоров’я в кількох країнах ЄС для надання медпослуг українським біженцям та інтеграції медпрацівників з України.

У повідомленні йдеться про те, що Європейська Комісія запустила проєкт із бюджетом €4 млн в межах програми EU4Health, покликаної поліпшити доступ до системи охорони здоров’я українським біженцям у Болгарії, Чехії, Естонії, Угорщині, Латвії, Литві, Молдові, Польщі, Румунії, Словаччині та Угорщині.

– Проєкт реалізується спільно з Міжнародною організацією з міграції (МОМ) і Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ), – повідомили на сайті Єврокомісії.

Зараз дивляться

Проєкт розрахований на два роки

Стало відомо, що проєкт триватиме 24 місяці і спрямований на посилення спроможності національних систем охорони здоров’я впоратися з напливом людей, які рятуються від війни Росії проти України, а також на поліпшення доступу пацієнтів до національних систем охорони здоров’я в період дії режиму тимчасового захисту.

Йдеться про розширення охоплення біженців медичними послугами, зокрема вакцинацією. Також проєкт спрямований на інтеграцію переміщених медичних працівників з України в систему охорони здоров’я країн, які їх прийняли.

Статистика біженців

За останніми даними Євростату, в Європі тимчасовий захист мають близько 4,2 млн українців. Зокрема, у Польщі перебувають понад 950 тис. втікачів від війни, у Чехії – 366 тис., у Румунії – понад 84 тис., у Болгарії – понад 52 тис., в Угорщині – 53 тис.

Джерело:

Джерело матеріала
loader
loader