![Мама запарювала мак на кутю та пироги саме так: перевірений рецепт](https://thumbor.my.ua/s92DhkPBj7M_edaDt9wFzeWthxg=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F15b95a7296927bcc95adeecd7e6a848f.jpg)
Мама запарювала мак на кутю та пироги саме так: перевірений рецепт
Простішого і надійнішого способу немає
Не за горами довгоочікуване Різдво. Безумовно, кожен кулінар готуватиме на свято головну страву столу — святкову кутю. І саме мак – один із головних інгредієнтів цієї страви.
Наші бабусі розтирали його макогоном у макітрі, проте вже мами використовували кавомолку. Найголовніше за твердженням Shuba — розтирати інгредієнт, доки він не побіліє. Так макові зернятка розкриються, виділиться макове молочко і начинка для куті або пирога буде набагато смачнішою та ароматнішою.
Щоб макова начинка вийшла пісною, краще маку варити не на молоці, а на воді у співвідношенні одна частина маку і дві частини рідини. Коли він провариться, мак потрібно охолодити та додати інші складові – наприклад, вершкове масло, звичайний або ванільний цукор.
Як запарити мак на кутю та пироги
Інгредієнти:
- мак — 150 г;
- молоко (вода) — 300 мл.
Спосіб приготування:
- Сухий мак перемелюємо за допомогою кавомолки та перекладаємо в каструлю з товстим дном.
- Мак заливаємо молоком або водою, доводимо до кипіння та варимо до википання рідини на маленькому вогні постійно помішуючи. Це триватиме близько 10-15 хвилин.
- Коли мак провариться, даємо йому охолонути під кришкою та використовуємо за призначенням.
Підготовлений мак додайте в кутю за рецептом "Телеграфа" та зустрічайте свято. Смачного!
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)