Петро Порошенко закликав напередодні омріяного рішення показати Європі єдність України
Петро Порошенко закликав напередодні омріяного рішення показати Європі єдність України

Петро Порошенко закликав напередодні омріяного рішення показати Європі єдність України

Петро Порошенко під час виступу у Верховній Раді закликав показати європейським партнерам єдність України. Він наголосив: омріяне рішення про початок передвступних переговорів ще "не в кишені", і за нього треба боротись.

"Десять років тому дуже недалеко звідси сотні тисяч, якщо не мільйони українців стояли тут, щоб захистити європейську перспективу України. Зараз вона є набагато ближче, ніж тоді, десять років тому. Але на серці так само тривожно", – сказав Порошенко.

"Звісно, ми оптимісти. І, звісно, я переконаний, що ми отримаємо рішення про 50 мільярдів. Але на жаль, омріяне нами і вистраждане нашими воїнами рішення ще далеко не "в кишені". За нього ці п`ять днів, що залишилися, нам треба не просто боротися, а битися. І це завдання для дипломатів, це завдання для парламентарів, це завдання для активістів", – наголошує пʼятий Президент.

"Всі – від прем’єра Естонії до президента Франціі, від президента Єврокомісії до президента Євроради – займаються тими скептичними країнами, які можуть зупинити це рішення. Українці мають бути попереду", – переконаний Порошенко.

"Я особисто хочу звернутися до лідерів країн, не дивлячись на інколи справедливі оцінки і щодо прав опозиції, і свободи слова, демократії, корупції – це не подарунок владі чи опозиції, це рішення багатостраждальному українському народу, який десять років проходить можливо найважчий шлях до членства в Європейському Союзі і НАТО", – наголосив Петро Порошенко.

"Я закликаю нашою одностайною підтримкою проголосувати звернення, яке було ініційовано саме нами, опозицією, для того, щоб продемонструвати єдність парламенту і всіх політичних сил", – зазначив Порошенко.

Джерело матеріала
loader
loader