Ця страва стане обов’язковою на вашому столі
Не за горами одне з головних православних свят — Різдво. Багато кулінарів стурбовані пошуками незвичайних рецептів, щоб поставити на стіл 12 страв, як велить традиція.
Справжнім хітом свята може стати салат із квасолею та сушеними грибами за рецептом Shuba. Безумовно, з консервованою квасолею він приготується швидше, а з відвареною буде корисніше. Загалом, готуємо та насолоджуємося.
Як приготувати пісний салат з вареною квасолею та грибами
Інгредієнти на 3 порції:
- квасоля — 500 г;
- гриби сушені — 50 г;
- морква — 1 шт.;
- цибуля — 1 шт.;
- часник, зубчики — 3 шт.;
- рослинна олія — 50 мл;
- сіль, перець чорний мелений, зелень — на смак.
Спосіб приготування:
- Квасолю відварюємо до готовності, якщо використовуємо консервовану — зливаємо воду.
- Гриби заливаємо холодною водою. Через 10 хвилин зливаємо воду, заливаємо знову водою, солимо і варимо до готовності. Воду зливаємо, гриби нарізаємо.
- Моркву та цибулю чистимо. Моркву натираємо на тертці, цибулю дрібно нарізаємо, обсмажуємо на розігрітій сковороді з олією до м’якості. Солимо і перчимо на свій смак.
- Змішуємо гриби, квасолю, пропущену через прес часник. Все солимо, перчимо, додаємо засмажку та дрібно нарізану зелень. Все ретельно перемішуємо та подаємо до столу.