Головне тут – можливість експериментувати
Салат олів’є — одна з улюблених страв на новорічному столі. Але чи можна якось урізноманітнити його смак?
Так, і італійці вигадали, як. Вони готують салат всього з 4 інгредієнтів — картоплі, моркви, корнішонів та горошку, і заправляють його майонезом. Ви можете виявити фантазію і для прикраси використати варені яйця, а перед додаванням майонезу приправити салат оцтом. До речі, до самого майонезу "Фокус" рекомендує додати гірчицю — так смак олів’є стане більш пікантним.
Як приготувати італійський олів’є
Інгредієнти:
- 3 картоплини середнього розміру;
- 3 моркви;
- 10 маринованих корнішонів;
- 100 г зеленого горошку;
- майонез.
Спосіб приготування:
- Відварюємо зелений горошок протягом часу, вказаного на упакуванні, та остуджуємо.
- Також відварюємо картоплю та моркву, остуджуємо, чистимо їх і нарізаємо кубиками.
- Нарізаємо корнішони довільними шматочками.
- Змішуємо підготовлений горошок, корнішони, картоплю і моркву, заправляємо майонезом і ретельно перемішуємо.
- Накриваємо миску з салатом харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на дві години, щоб салат просочився. Зберігатися така страва може до двох днів.
Раніше ми розповідали, як готують олів’є в Іспанії. Це надзвичайно смачно.