Ключова зустріч – не з Байденом. Якими можуть бути результати візиту Зеленського до США
Ключова зустріч – не з Байденом. Якими можуть бути результати візиту Зеленського до США

Ключова зустріч – не з Байденом. Якими можуть бути результати візиту Зеленського до США

У понеділок, 11 грудня, президент України Володимир Зеленський здійснить робочий візит до США. Там він зустрінеться зі своїм американським колегою Джо Байденом, проведе важливі зустрічі та переговори.

Чого очікувати від поїздки Зеленського до Сполучених Штатів – у матеріалі Фактів ICTV.

Політолог Олег Саакян у коментарі Фактам ICTV розповів, що візит, безумовно, має на меті вплинути на бюджетний процес у США.

Зараз дивляться

– І я думаю, що ключовою тут є не так зустріч із Байденом, як інші окремі зустрічі, що можуть відбутися з найвпливовішими конгресменами, сенаторами, а також із групами підтримки України, – вважає Саакян.

За його словами, ключова мета зустрічі Зеленського та Байдена – так звана звірка годинників. Окрім того, президенти, ймовірно, обговорюватимуть оборонний аспект, тобто певні конкретні речі стосовно того, чого очікувати наступного року, як бачать майбутню співпрацю Україна і Сполучені Штати.

Водночас великого прогресу від переговорів очікувати не варто, зауважує експерт.

– Якихось особливих проривів я би від них не очікував. Єдине, що може бути, – це якісь серйозні оголошення стосовно тих зрушень, які вже відбуваються. Наприклад, щодо спільного виробництва зброї. Тут останнім часом справді  відбулася активізація між Україною та США, – наголосив Саакян.

Політолог не виключає сильних заяв за підсумками візиту Зеленського, однак їх, найімовірніше, зроблять щодо співпраці, яка вже відбувається.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги за темою
Україна США Володимир Зеленський Джо Байден
Джерело матеріала
loader
loader