Наближаються новорічні та різдвяні свята, незмінним атрибутом яких є мандарини та їх особливий святковий аромат.
Тим не менш, зима не єдиний період року, коли можна ласувати цими смачними фруктами. Адже їх можна законсервувати і смакувати протягом усього року.
У мережі вже є чимало цікавих рецептів заготівлі мандаринів. Пропонуємо і вам спробувати один із них – результат обов'язково перевершить ваші надії, адже виходить неймовірно смачно.
складники:
- Мандарини – 2 кг
- Лимон – 2 шт.
- Імбир – один корінь великого розміру
- Цукор – у розрахунку одна столова ложка на літрову банку
- вода
Приготування консервованих мандаринів:
Для початку промийте та підготуйте широкі літрові баночки. Потім почистіть мандарини від шкірки і вкладіть у банки. Також помийте корінь імбиру та наріжте його довгими слайсами – кладіть їх по дві частини у кожну банку.
Тепер помийте лимони, просушіть, наріжте кружальцями і розкладіть серед мандаринів. Після цього етапу підготовки можна кип'ятити воду, щоб залити нею фрукти у банках. Наповніть їх "до країв" та закрутіть кришками.
Після того, як ваші закрутки трохи охолонуть, потрібно трохи струсити їх, щоб розмішався цукор. Далі поставте всі баночки кришками донизу і накрийте пледом або теплим рушником.
Раніше ми повідомляли про салат "Олів'є" із сухариками: рецепт, який зробить твоє застілля розкішним.