Без непотрібних витрат і клопоту: у МОЗ пояснили, що не потрібно робити перед щепленням дитини
Без непотрібних витрат і клопоту: у МОЗ пояснили, що не потрібно робити перед щепленням дитини

Без непотрібних витрат і клопоту: у МОЗ пояснили, що не потрібно робити перед щепленням дитини

Експерти Міністерства охорони здоров’я України пояснили, що не потрібно робити перед вакцинацією дитини.

– Вакцинацію дітей часто перетворюють на великий проєкт із купою додаткових обстежень та обмежень. Але часто бажання батьків ретельно підготуватися до щеплення дитини можуть відрізнятися від справді необхідних кроків, – наголосили в МОЗ.

Аналізи крові та сечі

Не робіть додаткові аналізи крові чи сечі дитини. Аналізи потрібні лише в разі, якщо в дитини є хвороби або стани, які потребують додаткових медичних обстежень перед вакцинацією, як-от відновлення після лікування онкології. У всіх інших випадках це лише зайвий клопіт і витрачені гроші.

Зараз дивляться

Ліки проти алергії

Не давайте дитині перед вакцинацією протизапальні або протиалергічні засоби. Це не лише зайве, а й може зашкодити, адже препарати можуть розвинути побічні ефекти, які завадять лікареві пояснити симптоми в період після вакцинації.

Нежить, ізоляція та спокій

У МОЗ також радять не відкладайте щеплення через незначне нездужання. Нежить – не привід для перенесення вакцинації на потім.

Також не слід ізолювати дитину від інших людей перед щепленням. Для здорової дитини без серйозних порушень імунітету ці обмеження не потрібні, а лише принесуть більше стресу та страху перед щепленням.

– Не нервуйте – зберігайте спокій. Адже дитина відчуває ваш настрій, і через вашу тривожність сама може почати нервувати і злякатися щеплення, – пояснюють експерти.

Фахівці закликали не відкладати щеплення дитини через обережність. А якщо є сумніви, краще проконсультуватися з лікарем, який може призначити додаткові аналізи або перенести вакцинацію в разі симптомів захворювання.

Джерело матеріала
loader
loader