Не час для напівзаходів і коливань. Зеленський закликав ЄС ухвалити рішення про переговори щодо вступу України
Не час для напівзаходів і коливань. Зеленський закликав ЄС ухвалити рішення про переговори щодо вступу України

Не час для напівзаходів і коливань. Зеленський закликав ЄС ухвалити рішення про переговори щодо вступу України

Президент України Володимир Зеленський через відеозв’язок виступив на засіданні Європейської ради. Він закликав лідерів Європейського Союзу ухвалити рішення про початок переговорів щодо членства України в блоці.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Звертаючись до президента і членів Європейської ради, Зеленський зазначив, що сьогодні особливий день, який увійде історію.

Зараз дивляться

– Добре це чи погано для нас, історія зафіксує все. Кожне слово, кожен крок, кожну дію і бездіяльність. Хто за що воював, – сказав він.

За словами президента, Європа пройшла цей рік гідно, російський диктатор Володимир Путін за рік нічого не виграв.

– Ні в боях проти України, ні в спробах розділити і принизити європейців. Цьогоріч він втратив усе. Вкрай важливо, що він програв не тільки в Україні, а й у всіх аспектах європейського життя. Європа зберегла свою єдність. Європа не дозволила своєму народу втягнутися в жодну з криз, про які завжди мріяв Кремль, – наголосив український лідер.

Глава держави наголосив, що зараз не час для напівзаходів і коливань. Президент вважає, що “сьогодні той день, коли рішучість буде або в Брюсселі, або в Москві”.

Зеленський додав, що цими днями спілкувався з багатьма з лідерів ЄС і “не почув жодних контраргументів, чому нам не реалізувати б план, узгоджений усією Європою”.

– Минулого року Україна отримала чіткі рекомендації, як рухатися далі. Ми ухвалили ключові закони. Ви всі добре знаєте, що ми виконали всі зобов’язання. І було ясно позначено в графіку ЄС – сьогодні день політичного рішення у відповідь на те, чого ми досягли. Йдеться про відкриття переговорів про вступ України. А в березні наступного року – затвердження переговорних меж для просування вперед, – підкреслив український лідер.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Він наголосив, що це рішення потрібне як українцям, так і людям в країнах ЄС.

– 10 років тому в Україні люди піднялися під прапорами Євросоюзу. Для них це було символом істини, і воно має залишатися таким. Я прошу вас сьогодні про одне – не зраджуйте народ і його віру в Європу. Якщо ніхто не вірить у Європу, що допоможе Європейському Союзу вижити? Люди в Європі не побачать жодної користі, якщо Москва отримає перепустку від Брюсселя у вигляді негативу щодо України.

Путін напевно використає це проти вас особисто і проти всієї Європи. Не давайте йому цю першу – і єдину – перемогу в році. Європа має перемогти, угоди мають дотримуватися, а слова повинні мати значення. Дякую за вашу підтримку! Слава Україні!, – підсумував президент України.

14-15 грудня у Брюсселі проходить саміт лідерів країн-членів ЄС. На саміті країни ЄС можуть ухвалити рішення про початок переговорів про членство України в блоці.

Теги за темою
Україна Володимир Зеленський Євросоюз
Джерело матеріала
loader