У 42 роки дізналася, хто біологічний батько: у США судять лікаря, який запліднив пацієнтку своєю спермою
У 42 роки дізналася, хто біологічний батько: у США судять лікаря, який запліднив пацієнтку своєю спермою

У 42 роки дізналася, хто біологічний батько: у США судять лікаря, який запліднив пацієнтку своєю спермою

До окружного суду США в Бостоні подано цивільний позов проти провідного лікаря-репродуктолога Мерла Бергера, який таємно запліднив пацієнтку Сару Депоян власною спермою, хоча повідомив, що її було отримано від анонімного донора.

Повідомляється, що професор акушерства, гінекології та репродуктивної біології в Гарвардській медичній школі Мерл Бергер є засновником Бостонської організації ЕКЗ.

Зараз дивляться

Правда завдяки тестам на ДНК

– Я повністю довіряла доктору Бергеру. Ми думали, що він діятиме відповідально й етично, – зазначила Депоян у заяві.

Її дочка, 42-річна Керолайн Бестер, яка народилася 1981 року, дізналася, що Бергер був її біологічним батьком, тільки коли цього року здала домашні тести ДНК.

З’ясувалося, що Керолайн була родичкою двох осіб, які виявилися онукою і троюрідною сестрою Бергера, і після розмови зі своїми новими родичами встановила, що вона дочка Бергера.

– Сказати, що я відчула шок, коли це зрозуміла, було б крайнім применшенням, – зізналася Бестер.

Лікування безпліддя

У позові йдеться про те, що Сара Депоян та її чоловік почали звертатися по допомогу до лікаря 1980 року. Бергер порадив парі провести інсемінацію, використовуючи сперму анонімного донора.

Депоян стверджує, що вона не погодилася б на лікування безпліддя, якби Бергер сказав їй, що збирається ввести в її тіло власну сперму.

Позов може бути спростований

Повідомляється, що Бергер, який більше не практикує, не заперечує звинувачення. Але адвокати лікаря заявили, що звинувачення неодноразово змінювалися за шість місяців відтоді, як з ними вперше зв’язалися, не мають юридичної або фактичної основи і будуть спростовані в суді.

Посилаючись на звинувачення проти Бергера, Сара Депоян заявила, що почувається жертвою нападу і занепокоєна тим, що лікар міг ґвалтувати інших пацієнтів, які нічого не підозрюють.

Теги за темою
США Суд вагітність
Джерело матеріала
loader