Які ж посиденьки без цікавих страв?
Коли йдеться про новорічний стіл, ми відразу ж думаємо про різноманітні закуски. І якщо не хочеться готувати звичайні бутерброди, пропонуємо рецепт оригінальних кульок.
Цю незвичайну закуску за рецептом Shuba легко приготувати з філе оселедця, варених картоплі та яєць, бринзи, майонезу, зелені та спецій. Для ефектної ми обвалюємо кульки в кропі, але для ефектної подачі можна використовувати щось інше — наприклад, подрібнені горішки або крекер солоний. Думаємо, гості будуть задоволені у будь-якому разі.
Як приготувати кульки з оселедцем та картоплею
Інгредієнти на 4 порції:
- оселедець, філе — 1 шт.;
- картопля — 2 шт.;
- яйця курячі — 4 шт.;
- бринза — 100 г;
- майонез 72% — 40 г;
- сіль, перець чорний мелений, гілочка кропу — до свого смаку;
- салат, листя — 4 шт.
Спосіб приготування:
- Картоплю миємо, варимо в шкірці до готовності протягом півгодини, чистимо і натираємо на дрібній тертці.
- Яйця також відварюємо круто, даємо охолонути, чистимо і також натираємо на дрібній тертці.
- Філе оселедця очищаємо від шкірки та дрібних кісточок, перебиваємо у блендері.
- Бринзу натираємо на середній тертці.
- Усі підготовлені інгредієнти змішуємо, солимо, перчимо, додаємо майонез та перемішуємо. Отриману масу відправляємо 1:00 в холодильник.
- З охолодженої маси формуємо кульки завбільшки як волоський горіх. Обвалюємо їх у подрібненому кропі та викладаємо на тарілку, застелену листям салату.
Рекомендуємо також подати до святкового столу мариновану закуску з капусти та перцю. Така смакота точно всім сподобається.