З приготуванням впорається навіть кулінар-початківець.
Вже близько одне з найголовніших християнських свят — Різдво. Ми думаємо, що ви вже почали готуватися до нього і пропонуємо звернути увагу на цей різдвяний кекс.
Ніжний кекс із сухофруктами, родзинками, горіхами та прянощами за рецептом Shuba на смак нагадує німецький штоллен. Однак якщо штоллен в домашніх умовах — досить копітка робота і тривалий процес, то ця випічка підійде всім, навіть кухарям-початківцям.
Як приготувати різдвяний кекс
Інгредієнти на 6 порцій:
- розм’якшене вершкове масло — 125 г;
- цукор очеретяний коричневий — 125 г;
- журавлина сушена — 120 г;
- курага — 120 г;
- інжир сушений — 50 г;
- родзинки — 50 г;
- волоські горіхи — 100 г;
- апельсин — 1 шт.;
- бренді — 30 мл;
- борошно пшеничне — 150 г;
- розпушувач — 10 г;
- імбир мелений — 10 г;
- кориця мелена — 5 г;
- яйця курячі — 2 шт.;
- цукрова пудра — 40 г.
Спосіб приготування:
- Апельсин миємо, сушимо, натираємо з нього цедру, а з м’якоті вичавлюємо сік.
- Вершкове масло збиваємо із цукром у білу пишну масу. Туди ж додаємо по одному яйцю, цедру апельсина, бренді та все перемішуємо.
- Просіюємо борошно з розпушувачем. Сухофрукти миємо в теплій воді, сушимо і нарізаємо шматочками. Горіхи подрібнюємо.
- Усі підготовлені інгредієнти змішуємо, додаємо прянощі, апельсиновий сік та замішуємо тісто.
- Викладаємо тісто в змащену маслом форму для тіста, розрівнюємо і випікаємо в духовці при 160°C 50 хвилин.
- Через зазначений час зменшуємо температуру до 140°C і випікаємо ще 30 хвилин.
Готовий кекс посипаємо цукровою пудрою, прикрашаємо на свій смак та подаємо з какао за рецептом "Телеграфа". Смачного.