На грибний запах збіжаться і близькі, і сім’я
Повним ходом ми вже готуємося до святкування Різдва. З цієї причини ми ділимося з вами незвичайною пісною стравою, яка точно стане прикрасою святкового столу.
Разом із Shuba розповімо, як приготувати мачанку — найсмачнішу грибну підливу. Ця страва карпатської кухні не залишить байдужим абсолютно нікого. Готувати мачанку можна і з білих грибів, і з печериць. Однак для стійкого аромату додайте хоч трохи сухих лісових грибів.
Як приготувати мачанку — пісну грибну підливу
Інгредієнти на 4 порції:
- гриби сушені — 100 г;
- вода — 2 л.;
- морква — 1 шт.;
- цибуля — 1 шт.;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
- рослинна олія — 50 мл;
- борошно — 5 ст. л.
Спосіб приготування:
- Гриби на півгодини заливаємо холодною водою, потім зливаємо і добре промиваємо гриби. Знову заливаємо гриби чистою водою, доводимо до кипіння, солимо і варимо на маленькому вогні 30 хвилин. Потім воду відціджуємо, відвар залишаємо — половину його охолоджуємо, половину ставимо підігріватися.
- Цибулю та моркву чистимо. Цибулю подрібнюємо, моркву натираємо, обсмажуємо їх на сковороді з олією до золотистого кольору.
- Половину грибів нарізаємо невеликими шматочками, решту подрібнюємо в блендері з цибулею та морквою.
- Борошно обсмажуємо на сухій сковороді легкого золотистого кольору. Потроху додаємо охолоджений грибний відвар і ретельно перемішуємо.
- Борошняну суміш додаємо в гарячий грибний відвар, все перемішуємо, нагріваємо на невеликому вогні, додаємо мелену в блендері масу, шматочки нарізаних грибів. Все солимо, перчимо, доводимо до кипіння і подаємо до столу.
Рекомендуємо також приготувати до різдвяного столу незвичайний піснийсалат з вареною квасолею та грибами за рецептом "Телеграфа". Спробуйте і ви не пошкодуєте.