Перлина Карпат: із цією підливою ви захочете скуштувати всі 12 страв на різдвяному столі
Перлина Карпат: із цією підливою ви захочете скуштувати всі 12 страв на різдвяному столі

Перлина Карпат: із цією підливою ви захочете скуштувати всі 12 страв на різдвяному столі

На грибний запах збіжаться і близькі, і сім’я

Повним ходом ми вже готуємося до святкування Різдва. З цієї причини ми ділимося з вами незвичайною пісною стравою, яка точно стане прикрасою святкового столу.

Разом із Shuba розповімо, як приготувати мачанку — найсмачнішу грибну підливу. Ця страва карпатської кухні не залишить байдужим абсолютно нікого. Готувати мачанку можна і з білих грибів, і з печериць. Однак для стійкого аромату додайте хоч трохи сухих лісових грибів.

Як приготувати мачанку — пісну грибну підливу

Інгредієнти на 4 порції:

  • гриби сушені — 100 г;
  • вода — 2 л.;
  • морква — 1 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
  • рослинна олія — 50 мл;
  • борошно — 5 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Гриби на півгодини заливаємо холодною водою, потім зливаємо і добре промиваємо гриби. Знову заливаємо гриби чистою водою, доводимо до кипіння, солимо і варимо на маленькому вогні 30 хвилин. Потім воду відціджуємо, відвар залишаємо — половину його охолоджуємо, половину ставимо підігріватися.
  2. Цибулю та моркву чистимо. Цибулю подрібнюємо, моркву натираємо, обсмажуємо їх на сковороді з олією до золотистого кольору.
  3. Половину грибів нарізаємо невеликими шматочками, решту подрібнюємо в блендері з цибулею та морквою.
  4. Борошно обсмажуємо на сухій сковороді легкого золотистого кольору. Потроху додаємо охолоджений грибний відвар і ретельно перемішуємо.
  5. Борошняну суміш додаємо в гарячий грибний відвар, все перемішуємо, нагріваємо на невеликому вогні, додаємо мелену в блендері масу, шматочки нарізаних грибів. Все солимо, перчимо, доводимо до кипіння і подаємо до столу.

Рекомендуємо також приготувати до різдвяного столу незвичайний піснийсалат з вареною квасолею та грибами за рецептом "Телеграфа". Спробуйте і ви не пошкодуєте.

Теги за темою
Різдво
Джерело матеріала
loader
loader