Ця страва складе конкуренцію навіть улюбленим дерунам
Єврейська кухня дивує своєю різноманітністю. Тут і ситні страви з риби, і ароматне м’ясо, і оригінальна випічка, і незвичайні закуски.
Сьогодні разом з "Важливо знати" ми розповімо про ще одну національну страву єврейської кухні — картопляний кугель. Це проста та смачна запіканка, яка складе конкуренцію навіть улюбленим дерунам.
Як приготувати картопляний кугель
Інгредієнти:
- 950 г картоплі;
- 1 велика цибулина;
- 2–3 зубчики часнику;
- 3 яйця;
- 1,5 ч. л. солі;
- чорний перець до смаку;
- 3 ст. л. борошна або картопляного крохмалю;
- 4 ст. л. рослинної олії без запаху (3 ст. л. у картопляну масу та 1 ст. л. для форми)
- 1-2 ст. л. рослинної олії для збризкування.
Спосіб приготування:
- У скляну форму наливаємо олію, відправляємо посуд у духовку і нагріваємо до температури 190 градусів приблизно 5-6 хвилин.
- Картоплю чистимо, миємо, натираємо на великій тертці, відкидаємо на сито і віджимаємо.
- Цибулю і часник чистимо і дрібно нарізаємо, додаємо яйця, сіль і перець, все перемішуємо до однорідного стану.
- Картоплю перекладаємо в миску і заливаємо яєчно-цибульною масою, перемішуємо, додаємо борошно і знову перемішуємо всі інгредієнти.
- В отриману суміш додаємо олію зі скляної форми (залишаємо 1 ст. л. у посуді). Все перемішуємо, відправляємо у форму, розподіляємо рівним шаром, збризкуємо олією і відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку приблизно на годину.
Рекомендуємо приготувати до такої запіканки рибу по-єврейськи. У вас вийде фантастична вечеря.