На вечерю єврейські друзі вас пригостять цією незвичайною запіканкою
На вечерю єврейські друзі вас пригостять цією незвичайною запіканкою

На вечерю єврейські друзі вас пригостять цією незвичайною запіканкою

Ця страва складе конкуренцію навіть улюбленим дерунам

Єврейська кухня дивує своєю різноманітністю. Тут і ситні страви з риби, і ароматне м’ясо, і оригінальна випічка, і незвичайні закуски.

Сьогодні разом з "Важливо знати" ми розповімо про ще одну національну страву єврейської кухні — картопляний кугель. Це проста та смачна запіканка, яка складе конкуренцію навіть улюбленим дерунам.

Як приготувати картопляний кугель

Інгредієнти:

  • 950 г картоплі;
  • 1 велика цибулина;
  • 2–3 зубчики часнику;
  • 3 яйця;
  • 1,5 ч. л. солі;
  • чорний перець до смаку;
  • 3 ст. л. борошна або картопляного крохмалю;
  • 4 ст. л. рослинної олії без запаху (3 ст. л. у картопляну масу та 1 ст. л. для форми)
  • 1-2 ст. л. рослинної олії для збризкування.

Спосіб приготування:

  1. У скляну форму наливаємо олію, відправляємо посуд у духовку і нагріваємо до температури 190 градусів приблизно 5-6 хвилин.
  2. Картоплю чистимо, миємо, натираємо на великій тертці, відкидаємо на сито і віджимаємо.
  3. Цибулю і часник чистимо і дрібно нарізаємо, додаємо яйця, сіль і перець, все перемішуємо до однорідного стану.
  4. Картоплю перекладаємо в миску і заливаємо яєчно-цибульною масою, перемішуємо, додаємо борошно і знову перемішуємо всі інгредієнти.
  5. В отриману суміш додаємо олію зі скляної форми (залишаємо 1 ст. л. у посуді). Все перемішуємо, відправляємо у форму, розподіляємо рівним шаром, збризкуємо олією і відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку приблизно на годину.

Рекомендуємо приготувати до такої запіканки рибу по-єврейськи. У вас вийде фантастична вечеря.

Теги за темою
Ізраїль
Джерело матеріала
loader
loader