Пост — не привід відмовлятися від страви
Важко уявити наші свята без класичного оселедця під "Шубою". Але що робити під час посту та на Різдво, коли не можна їсти рибу?
Разом з theLimе пропонуємо замінити оселедець у салаті на… морську капусту. Таку страву можна подавати і на пост, і на різдвяний стіл.
Як приготувати "Шубу" з морською капустою
Інгредієнти:
- буряк — 1-2 шт.;
- морква — 1-2 шт.;
- картопля — 2 шт.;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- морська капуста — 150 г;
- пісний майонез — 150 г;
- сіль — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Цибулю чистимо від лушпиння і нарізаємо дрібними кубиками. З морської капусти зливаємо рідину та за бажанням нарізаємо на невеликі шматочки.
- Змішуємо капусту з цибулею, солимо і додаємо пісний майонез.
- Картоплю, моркву та буряк ретельно промиваємо і відварюємо до готовності. Даємо їм охолонути, чистимо і нарізаємо кубиками або трьома на великій тертці.
- Підготовлені інгредієнти викладаємо на широке блюдо наступним чином: перший шар — картопля (трохи солимо), далі морська капуста з цибулею, після — морква і змащуємо її майонезом. Далі йде буряк.
- Змащуємо салат майонезом, відправляємо в холодильник на кілька годин, щоб він настоявся, і подаємо до столу.
А ось з оселедця можна приготувати незвичайну закуску за рецептом "Телеграфа". Спробуйте і не пошкодуєте.