Навіщо до "Шуби" додавати морську капусту: фантастичний різдвяний рецепт
Навіщо до "Шуби" додавати морську капусту: фантастичний різдвяний рецепт

Навіщо до "Шуби" додавати морську капусту: фантастичний різдвяний рецепт

Пост — не привід відмовлятися від страви

Важко уявити наші свята без класичного оселедця під "Шубою". Але що робити під час посту та на Різдво, коли не можна їсти рибу?

Разом з theLimе пропонуємо замінити оселедець у салаті на… морську капусту. Таку страву можна подавати і на пост, і на різдвяний стіл.

Як приготувати "Шубу" з морською капустою

Інгредієнти:

  • буряк — 1-2 шт.;
  • морква — 1-2 шт.;
  • картопля — 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • морська капуста — 150 г;
  • пісний майонез — 150 г;
  • сіль — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю чистимо від лушпиння і нарізаємо дрібними кубиками. З морської капусти зливаємо рідину та за бажанням нарізаємо на невеликі шматочки.
  2. Змішуємо капусту з цибулею, солимо і додаємо пісний майонез.
  3. Картоплю, моркву та буряк ретельно промиваємо і відварюємо до готовності. Даємо їм охолонути, чистимо і нарізаємо кубиками або трьома на великій тертці.
  4. Підготовлені інгредієнти викладаємо на широке блюдо наступним чином: перший шар — картопля (трохи солимо), далі морська капуста з цибулею, після — морква і змащуємо її майонезом. Далі йде буряк.
  5. Змащуємо салат майонезом, відправляємо в холодильник на кілька годин, щоб він настоявся, і подаємо до столу.

А ось з оселедця можна приготувати незвичайну закуску за рецептом "Телеграфа". Спробуйте і не пошкодуєте.

Теги за темою
Різдво
Джерело матеріала
loader
loader