Україна повернула додому ще трьох дітей
Україна повернула додому ще трьох дітей

Україна повернула додому ще трьох дітей

Україна за сприяння влади Катару повернула додому ще трьох дітей. Про це заявив глава Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram.

– Продовжуємо виконувати завдання президента Володимира Зеленського. Наші діти вертаються додому. Спільними зусиллями нашої команди та омбудсмена України Дмитра Лубинця за посередництва держави Катар ми повертаємо трьох дітей, - повідомив він.

За його словами, двоє з них повернулися до мами – це діти 2008-го та 2012-го років народження, яких вдалося вивезти з тимчасово окупованих територій України. Третя дитина перебувала на території РФ і возз'єдналася зі своєю матір'ю на території Грузії. Усі діти вже вдома зі своїми рідними, додав Єрмак.

З початку повномасштабного вторгнення Росія на постійній основі депортує українських дітей до анексованого Криму, Білорусі або віддалених районів Росії. Раніше на Херсонщині з російської окупації вдалося повернути ще п'ятьох дітей. Як повідомив голова Херсонської ОВ Олександр Прокудін, троє з них – діти, які перебували у складних обставинах. В даний час всі вони знаходяться в безпечному місці, отримують необхідну допомогу.

Теги за темою
Діти
Джерело матеріала
loader
loader