Справжній пряничковий ліс на столі
Не за горами одне з найважливіших християнських свят — Різдво. Кожен кулінар хоче порадувати своїх близьких і порадувати їх дивовижною випічкою.
А давайте разом із Shuba створимо зимову казку на нашій кухні та приготуємо пряничкові ялинки. Для них вам знадобляться прості продукти, форми різних розмірів у вигляді зірочок і трохи фантазії, щоб прикрасити готові вироби "кульками" із кольорових драже.
Як приготувати пряничкові ялинки
Інгредієнти на 5 порцій:
- борошно пшеничне — 350 г;
- масло вершкове 73% — 100 г;
- мед — 3 ст. л.;
- цукор — 100 г;
- яйце куряче, жовток — 2 шт.;
- розпушувач — 10 г;
- кориця — 10 г;
- імбир мелений — 10 г;
- шоколад білий — 300 г;
- драже — 100 г.
Спосіб приготування:
- На водяній бані розтоплюємо мед із вершковим маслом і даємо охолонути.
- Яєчні жовтки збиваємо разом із цукром і додаємо в медово-масляну суміш.
- Борошно просіюємо з розпушувачем, прянощами та додаємо в медову масу. Замішуємо тісто, загортаємо його у харчову плівку та відправляємо в холодильник на 1 годину.
- Через вказаний час дістаємо тісто і розкочуємо на посипаній борошном поверхні пласт товщиною 5 мм, за допомогою форм вирізаємо зірочки.
- Печиво викладаємо на змащений маслом пергамент і відправляємо в розігріту до 180°C духовку на 10 хвилин.
- Готову випічку змащуємо розтопленим шоколадом, складаємо з них ялинки та присипаємо кольоровим драже.
Пряничкові ялинки подавайте з какао за рецептом "Телеграфа". Це частування ви точно готуватимете часто.