З цими пряничковими ялинками на вашу кухню прийде справжня зимова казка
З цими пряничковими ялинками на вашу кухню прийде справжня зимова казка

З цими пряничковими ялинками на вашу кухню прийде справжня зимова казка

Справжній пряничковий ліс на столі

Не за горами одне з найважливіших християнських свят — Різдво. Кожен кулінар хоче порадувати своїх близьких і порадувати їх дивовижною випічкою.

А давайте разом із Shuba створимо зимову казку на нашій кухні та приготуємо пряничкові ялинки. Для них вам знадобляться прості продукти, форми різних розмірів у вигляді зірочок і трохи фантазії, щоб прикрасити готові вироби "кульками" із кольорових драже.

Як приготувати пряничкові ялинки

Інгредієнти на 5 порцій:

  • борошно пшеничне — 350 г;
  • масло вершкове 73% — 100 г;
  • мед — 3 ст. л.;
  • цукор — 100 г;
  • яйце куряче, жовток — 2 шт.;
  • розпушувач — 10 г;
  • кориця — 10 г;
  • імбир мелений — 10 г;
  • шоколад білий — 300 г;
  • драже — 100 г.

Спосіб приготування:

  1. На водяній бані розтоплюємо мед із вершковим маслом і даємо охолонути.
  2. Яєчні жовтки збиваємо разом із цукром і додаємо в медово-масляну суміш.
  3. Борошно просіюємо з розпушувачем, прянощами та додаємо в медову масу. Замішуємо тісто, загортаємо його у харчову плівку та відправляємо в холодильник на 1 годину.
  4. Через вказаний час дістаємо тісто і розкочуємо на посипаній борошном поверхні пласт товщиною 5 мм, за допомогою форм вирізаємо зірочки.
  5. Печиво викладаємо на змащений маслом пергамент і відправляємо в розігріту до 180°C духовку на 10 хвилин.
  6. Готову випічку змащуємо розтопленим шоколадом, складаємо з них ялинки та присипаємо кольоровим драже.

Пряничкові ялинки подавайте з какао за рецептом "Телеграфа". Це частування ви точно готуватимете часто.

Теги за темою
Різдво
Джерело матеріала
loader
loader