Спробуйте — і "Мімозу" будете готувати тільки так
Ми ділились рецептом особливо смачної "Шуби". Тепер розповідаємо, як приготувати дуже ситну і при цьому дієтичну "Мімозу".
Найчастіше ця закуска готується з консервованої сардини. Разом із ProstoWay пропонуємо вам замінити її на тунця або слабосолену форель. А ще — відмовитись від майонезу та зробити соус на основі йогурту і гірчиці. У цьому рецепті на 100 грамів салату припадає лише 95 калорій.
Інгредієнти:
- 1 банка консервованого тунця (або половина упаковки слабосоленої форелі)
- 3 курячі яйця
- 50 г легкого твердого сиру (15% жирності)
- варена морква
- половина цибулини
- 5 столових ложок нежирного йогурту
- 1 чайна ложка гірчиці
- 1 столова ложка соєвого соусу
- червона ікра для прикрашання
Спосіб приготування:
- Нарізаємо кубиками форель. Якщо це консерва, то розминаємо її виделкою.
- Відварюємо яйця та моркву. Коли охолонуть, чистимо моркву від шкірки, а яйця — від шкаралупи.
- Сир натираємо на дрібній тертці. Йогурт змішуємо із гірчицею та соєвим соусом.
- Формуємо шари. На пласку таріль викладаємо у такому порядку: терті білки – соус – сир – соус – форель – соус – морква та цибуля – соус – терті жовтки – червона ікра зверху.
Забираємо салат на годинку в холодильник — щоб схопився. Також ми ділились рецептом оригінального салату з мандаринами.