"Питання точно зрушить з мертвої точки": Данілов розповів про перспективи відновлення авіасполучення в Україні
"Питання точно зрушить з мертвої точки": Данілов розповів про перспективи відновлення авіасполучення в Україні

"Питання точно зрушить з мертвої точки": Данілов розповів про перспективи відновлення авіасполучення в Україні

Питання відновлення авіасполучення в Україні "в наступному році точно зрушить з мертвої точки", впевнений секретар РНБО Олексій Данілов. Зараз розглядається кілька пропозицій. 

Про це він заявив в ефірі телемарафону “Єдині новини", передає Укрінформ. “Це дуже важливе для нас питання (відновлення авіасполучення - ред.). Тому що сьогодні, коли йдеться про приїзд до нашої країни представників тих чи інших країн, чи то з питань бізнесу, чи то з питань якихось інших речей, – це дуже-дуже важливий компонент. Думаю, що в наступному році це питання точно зрушить з мертвої точки", – сказав Данілов.

За його словами, сьогодні розглядається кілька пропозицій, але потрібно вирішити чотири ключові компоненти. Йдеться про захист летовищ, підготовку та сертифікацію інфраструктури, задіяння механізму страхування та авіакомпанію, яка візьметься здійснювати перельоти.

“Я думаю, що спільними зусиллями всі ці питання ми обов'язково закриємо і рано чи пізно зможемо користуватися нашим небом", - наголосив секретар РНБО.

Водночас, 19 грудня з "Борисполя" вилетів літак. Ним став Boeing 777-300 української авіакомпанії Skyline Express. Втім, говорити про комерційний рейс, або щось подібне, не доводиться – літак вилетів у рамках технічного перегону на запит авіакомпанії.

"Рейс дотримувався найвищих стандартів авіаційної безпеки та безпеки польотів, відповідно до директив, які діють на час введення воєнного стану в Україні, і, слід зазначити, без пасажирів чи вантажу на борту", – розповіли в самому аеропорту.

Загалом же, зазначається, після початку повномасштабної війни цей політ став уже четвертим успішним перегоном повітряного судна з аеропорту "Бориспіль". При цьому, запевняється, сама практика перегонів:

  • дозволяє тестувати політику відновлення;
  • є стратегічним кроком для українських авіакомпаній, "допомагаючи їм знижувати витрати та покращувати шанси виживання у складних авіаційних середовищах".

"Ця стратегічна ініціатива відкриває шлях до відновлення регулярних операцій. Як тільки відповідна оцінка ризиків цього дозволить", – зазначили в аеропорту.

Як повідомляв OBOZ.UA, раніше спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат також чітко зазначав, що єдиною умовою для цього стане наявність у військових усіх необхідних засобів для захисту неба. Він пояснив: наразі всі українські аеродроми – "оперативні". І всі вони знаходяться у підпорядкуванні військових.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader